Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μαρόκο: Λεπτό προς λεπτό ο απεγκλωβισμός του 5χρονου Ραγιάν που έπεσε σε πηγάδι

Μαρόκο: Λεπτό προς λεπτό ο απεγκλωβισμός του 5χρονου Ραγιάν που έπεσε σε πηγάδι

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται ο απεγκλωβισμός του μικρού Ραγιάν στο Μαρόκο, καθώς οι διασώστες έχουν ήδη εισέλθει στο ειδικό τούνελ που οδηγεί στο πηγάδι στο οποίο βρίσκεται ο 5χρονος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί παραμένει ζωντανό.

Υπενθυμίζεται πως ο Ραγιάν βρίσκεται σε ένα στενό πηγάδι βάθους 30 μέτρων εδώ και πέντε μέρες, καθώς οι διασώστες προσπαθούσαν να τον προσεγγίσουν με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Ο Ραγιάν έπεσε στο πηγάδι που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του στο χωριό Ιγράν, όχι μακριά από την τοποθεσία Μπαμπ Μπερέντ, στην επαρχία Σεφσαουέν του Μαρόκο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το παιδί εξακολουθεί να είναι ζωντανό, αν και φέρει χτυπήματα από την πτώση στα πόδια, στο κεφάλι και στην σπονδυλική στήλη του.

Αυτή τη στιγμή στο ειδικό τούνελ βρίσκονται διασώστες μαζί με ιατρική ομάδα, οι οποίοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι το παιδί είναι ζωντανό.

Στην είσοδο του τούνελ βρίσκεται ομάδα πυροσβεστών, ένα ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο με ιατρικό εξοπλισμό. Ιατρικός εξοπλισμός και υλικό έχουν προωθηθεί και στο εσωτερικό του τούνελ.

Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονται από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαίνεται ξαπλωμένο στο πλευρό και είναι αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ζωντανό, δήλωσε ένας διασώστης.

 

Οι διασώστες έχουν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό.

Ελπίδα μέσω του #saverayan

Με το hashtag #saverayan χρήστες του διαδικτύου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον μικρό Ραγιάν και προσεύχονται να βγει ζωντανός.

Στο σημείο βρίσκεται συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου που ξεσπά συχνά σε χειροκροτήματα προσπαθώντας να εμψυχώσουν τους διασώστες αλλά και τους συγγενείς του μικρού Ραγιάν.

Μεταλλικά φράγματα έχουν τοποθετηθεί για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

Καθώς οι εργασίες προχωρούν, οι άνθρωποι φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις