Κόσμος

«Μαχαιριά» στον Ερντογάν – «Κατρακυλά» η τουρκική λίρα σε νέο χαμηλό ρεκόρ

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ σήμερα, με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται πέρα από τις 8,1 λίρες ανά δολάριο.

Οι εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, η διένεξή της με τη Γαλλία, η διαμάχη της με την Ελλάδα για τα θαλάσσια δικαιώματα και η συγκρατημένη νομισματική πολιτική στήριξης της κεντρικής τράπεζας έχουν επηρεάσει αρνητικά τη λίρα.

Click4more: Milli-Görus: Το ισλαμιστικό κίνημα που σχετίζεται με τον Ερντογάν – Είναι υπό παρακολούθηση στη Γερμανία

«Θα ήταν δύσκολο για την τουρκική κεντρική τράπεζα να παραδεχτεί πιο καθαρά ότι δεν θέλει να λάβει οποιαδήποτε μέτρα για να σταθεροποιήσει τις προοπτικές του πληθωρισμού και τη λίρα απέναντι σε πολιτική πίεση», δήλωσε αναλύτρια της Commerzbank σε σημείωμά της. «Οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και η απειλή κυρώσεων από τις ΗΠΑ επιτείνουν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα για τη λίρα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία