Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαύρη μέρα για την Ινδία: Πάνω από 310.000 κρούσματα κορονοϊού και ρεκόρ θανάτων

Μαύρη μέρα για την Ινδία: Πάνω από 310.000 κρούσματα κορονοϊού και ρεκόρ θανάτων

Βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στη δίνη που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού η Ινδία. Η χώρα που βλέπει το οξυγόνο στα νοσοκομεία της να τελειώνει, καταγράφει καθημερινά «μαύρα» ρεκόρ.

Όπως έκανε και τις τελευταίες 24 ώρες. Η Ινδία έγινε η χώρα που κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρούσματων από τον νέο κορονοϊό που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου από την έναρξη της πανδημίας σε μόλις μία ημέρα: οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 300.000.

Ταυτόχρονα, σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο στην Ινδία έφτασαν τα 314.835, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τα 15,93 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και ήταν 297.430 μολύνσεις.

Το ίδιο διάστημα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας κατέγραψε τους θανάτους άλλων 2.104 ασθενών με την COVID-19, που αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας ως εδώ στους 184.657 νεκρούς στην Ινδία.

Το νέο κύμα της πανδημίας κατακλύζει το σύστημα υγείας της γιγαντιαίας χώρας των 1,3 δισεκ. κατοίκων – το οποίο ήδη βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Τα αποθέματα οξυγόνου για τους ασθενείς πλέον εξαντλούνται σε πολλά νοσοκομεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις