Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Με νέους δασμούς απειλεί το Μεξικό ο Τραμπ

Με νέους δασμούς απειλεί το Μεξικό ο Τραμπ
photo Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως υπογράφηκε με το Μεξικό ακόμη ένα τμήμα της συμφωνίας για την μετανάστευσης.

Βέβαια ο πρόεδρος Τραμπ δεν ξέχασε να επιτεθεί στους μεξικανούς βουλευτές και μα απειλεί με κυρώσεις και δασμούς αν τελικά το μεξικανικό Κογκρέσο δεν επικυρώσει το σχέδιο αυτό .

«Έχουμε υπογράψει και καταγράψει ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας Μετανάστευσης και Ασφάλειας με το Μεξικό, μιας συμφωνίας που οι ΗΠΑ ήθελαν να εξασφαλίσουν εδώ και πολλά χρόνια. Θα αποκαλυφθεί στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον και θα χρειαστεί μια ψηφοφορία από το νομοθετικό σώμα του Μεξικού», ανέφερε ο Τραμπ στο Twitter και τόνισε πως «δεν αναμένουμε πρόβλημα με την ψηφοφορία αλλά, εάν για κάποιο λόγο η έγκριση δεν είναι επικείμενη, οι δασμοί θα επανέλθουν».

Τον προηγούμενο μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει και πάλι με την επιβολή δασμών 5% σε μεξικανικά προϊόντα και μάλιστα είχε πει πως οι δασμοί θα αυξάνονταν κάθε μήνα έως ότου έφθαναν το 25% τον Οκτώβριο, εκτός κι αν το Μεξικό σταματούσε τις μεταναστευτικές ροές.

Την Παρασκευή, οι δασμοί ανεστάλησαν αφού οι ΗΠΑ και το Μεξικό ανακοίνωσαν συμφωνία για το μεταναστευτικό, χωρίς ωστόσο το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι δύο χώρες να περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις