Κόσμος

Μεγάλο προβάδισμα του Μακρόν επί της Λε Πεν σε νέα δημοσκόπηση

Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης (Odoxa/Dentsu-Consulting poll).

Η δημοσκόπηση αυτή, δείχνει ότι ο Μακρόν ενισχύθηκε πολιτικά, από τη συγκρότηση της συμμαχίας που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον κεντρώο πολιτικό Φρανσουά Μπαϊρού. Η εξέλιξη αυτή, βοήθησε τον Μακρόν ν’ αυξήσει το ποσοστό του, έναντι του συντηρητικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα νικήσει τη Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% έναντι 39%. Η Λε Πεν θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 27% έναντι 25% του Μακρόν, ενώ στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Φιγιόν με ποσοστό 19%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου