Κόσμος

Μεξικό: 1.500 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Ακόμη 1.496 ασθενείς από κορονοϊό υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες στο Μεξικό, με τον απολογισμό της πανδημίας να φτάνει ως αυτό το στάδιο τους 165.786 νεκρούς.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του υπουργείου, τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα, άνθρωποι που εκδήλωσαν συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο SARS-CoV-2 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ανέρχονται σε 81.428. Το σύνολο των κρουσμάτων, επιβεβαιωμένων και ύποπτων, έχει ξεπεράσει τα 2,1 εκατ., με τα επιβεβαιωμένα να πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πίνακες που μεταφόρτωσε ο κ. Λόπες Γκατέλ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, κατά μέσον όρο το 52% των κλινών στα νοσοκομεία της χώρας είναι κατειλημμένο, ωστόσο σε δύο πολιτείες το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 70%. Οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι πλήρεις κατά το 49% κατά μέσον όρο.

click4more: ΗΠΑ: Πάνω από 100.000 οι νεκροί από κορονοϊό μέσα στο 2021

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη.

Η χώρα άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού την 24η Δεκεμβρίου 2020. Ως εδώ, έχουν χορηγηθεί πάνω από 710.000 δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανογερμανική συμμαχία Pfizer/BioNTech.

Στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Λόπες Γκατέλ, αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν εισάγονται όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία, ενώ τα τεστ που γίνονται δεν επαρκούν για να αποτυπωθεί πλήρως η επιδημιολογική κατάσταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα