Κόσμος

Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και τον παράτησαν τυλιγμένο με πλαστικό στη μέση του δρόμου

Ένας ακόμα δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Μεξικό, με τον ρεπόρτερ να είναι το 9ο θύμα δολοφονίας από την αρχή της χρονιάς. Πρόκειται για τον 59χρονο Λουίς Ενρίκε Ραμίρες, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυλιγμένο με πλαστικό σε έναν δρόμο στην πολιτεία Σιναλόα. 

Η εξαφάνιση του Λουίς Ενρίκε Ραμίρες αναφέρθηκε στις Αρχές του Μεξικού το βράδυ της Τετάρτης (04.05.2022). Ο 59χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για την εφημερίδα El Debate, ενώ ήταν και ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Fuentes Fidedignas.

Το πτώμα του ρεπόρτερ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης κοντά στην Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα.

reporter mexico reuters

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι πτώμα που βρέθηκε σε δρόμο (…) ήταν αυτό του δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες Ράμος», διευκρίνισε μέσω Twitter η εισαγγελέας Σάρα Κινιόνες. 

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία. Το πτώμα βρέθηκε στα περίχωρα της Κουλιακάν, τυλιγμένο με πλαστικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπαλμπίνα Φλόρες, η αντιπρόσωπος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) στο Μεξικό.

Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει θύμα δολοφονίας εντός του 2022 στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για αυτούς που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου