Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέλισσες τσίμπησαν μέχρι θανάτου 6 επιβάτες λεωφορείου που έπεσε πάνω στις φωλιές τους

Μέλισσες τσίμπησαν μέχρι θανάτου 6 επιβάτες λεωφορείου που έπεσε πάνω στις φωλιές τους
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αφρικανικές μέλισσες τσίμπησαν μέχρι θανάτου τους επιβάτες ενός λεωφορείου που συνετρίβη πάνω στις φωλιές τους, όταν εξετράπη της πορείας του σε δρόμο της Νικαράγουα. Τουλάχιστον 6 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Νικαράγουα, ο 22χρονος οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω μηχανικών προβλημάτων και έπεσε σε μια πλαγιά βάθους σχεδόν 50 μέτρων πάνω σε φωλιές αφρικανικών μελισσών, τις οποίες και διέλυσε.

Όπως αναφέρει η DailyMail, oι αφρικανικές μέλισσες τσίμπησαν τους 45 από τους 60 επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 από αυτούς και στέλνοντας τους 14 από αυτούς στο νοσοκομείο. Μεταξύ των νεκρών είναι μια μητέρα με την 8χρονη κόρη της και μια 84χρονη γυναίκα.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες μετά το τροχαίο αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες, λόγω της μεγάλης παρουσίας των μελισσών στο σημείο. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media από το τροχαίο και τους τραυματίες γεμάτους σημάδια από τα τσιμπήματα είναι σοκαριστικές.

https://twitter.com/AlertaMundial2/status/1656088250547576832

Μάλιστα, όπως αναφέρει η DailyMail, αυτό δεν είναι το μόνο πρόσφατο περιστατικό επίθεσης από μέλισσες, καθώς στο Μεξικό ένα σμήνος μελισσών τσίμπησε 5 άτομα, εκ των οποίων τα 3 ανήλικα, σε ένα παιδικό πάρτι και όλοι τους χρειάστηκαν να νοσηλευτούν.

Τον περασμένο Μάρτιο, τουλάχιστον 10 άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση από μέλισσες σε διασταύρωση δρόμου στη δυτική πολιτεία Χαλίσκο του Μεξικού. Τρία από τα θύματα χρειάστηκαν άμεση ιατρική βοήθεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις