Κόσμος

Μέρκελ: Δεν… παρατάει την Καρενμπάουερ!

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε τη λύπη της για την ανακοίνωση της επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ότι δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία.

Click4more: Προσεκτικές οι πρώτες αντιδράσεις των… δελφίνων της Καρενμπάουερ!

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά και εντατικά με την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την ανακήρυξη υποψήφιου καγκελαρίου και την περαιτέρω επεξεργασία ενός νέου βασικού προγράμματος του κόμματος.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ έφερε ήδη σε πέρας τα ουσιώδη θέματα κατά την διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής του κόμματος, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ.

Σε αυτά περιλαμβάνοται ιδίως η συμφιλίωση μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), καθώς επίσης και το νέο βασικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο θα πρέπει να προετοιμάσει το CDU για το διάστημα μέχρι το 2030. Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα παραμείνει υπουργός Άμυνας, τόνισε η Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa