Κόσμος

Μέρκελ: «Η Συμμαχία πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία απέναντι στην Κίνα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται να βρει τη σωστή ισορροπία στον τρόπο που αντιμετωπίζει την Κίνα, χωρίς να την υποτιμά, ούτε όμως και να την υπερτιμά, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά τη σύνοδο των ηγετών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Αν δούμε τις κυβερνοαπειλές και τις υβριδικές απειλές, αν δούμε τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, απλώς δεν γίνεται να αγνοήσουμε την Κίνα», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στους δημοσιογράφους. «Όμως δεν πρέπει και να την υπερτιμούμε, χρειάζεται να βρούμε τη σωστή ισορροπία», πρόσθεσε. Η Κίνα, συνέχισε η Μέρκελ, είναι αντίπαλος σε πολλά θέματα αλλά εταίρος σε πολλά άλλα.

Όσον αφορά τη Ρωσία, υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ ως εταίρο αλλά «δυστυχώς ως αντίπαλο». Ήταν σαφές, συνέχισε, από τη σημερινή συζήτηση, ότι η Ρωσία συνιστά μεγάλη πρόκληση.

Αναφερόμενη στο Αφγανιστάν, η Μέρκελ είπε ότι η Συμμαχία θα πρέπει να αξιολογήσει την αποστολή της στη χώρα αυτή και να διαπιστώσει «τι πήγε καλά και τι όχι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και προετοιμασία της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στο πόλη Σαν Ντιέγκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν