Κόσμος

Μέρκελ – Μακρόν: Χαμόγελα, φιλιά και… σκωτσέζικο ντους! [pics, vid]

Το πρώτο ραντεβού Μέρκελ - Μακρόν είχε λίγο από όλα. Χαμόγελα, αγκαλιές, χειραψίες και σκωτσέζικο ντους. Η Γερμανίδα Καγκελάριος υποδέχτηκε τον Γάλλο Πρόεδρο στο Βερολίνο. 

Οι δυο τους φάνηκε να έχουν καλή επαφή ενώ συζήτησαν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Μέρκελ, πάντως, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και να βάλει ένα φρένο στον Μακρόν από νωρίς. “Η μαγεία δεν μπορεί να διαρκέσει αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα”, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πάνω την γνωστή φράση του Μπουκάι: “η μαγεία διαρκεί όσο παραμένει η επιθυμία”.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε μήνυμα ότι η Ευρώπη μπορεί να πάει μπροστά μόνο με μία ισχυρή Γαλλία για την οποία μάλιστα δεσμεύτηκε. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές θα εργαστούν πολύ στενά καθώς και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και θα πάει μπροστά μόνο με μία ισχυρή Γαλλία.

Όπως είπε οι δυο πλευρές θα αναπτύξουν έναν οδικό χάρτη για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και για να κάνουν την Ευρωζώνη πιο ανθεκτική σε μελλοντικές κρίσεις. Η ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας, τόνισε επίσης ότι οι Συνθήκες της Ε.Ε. μπορούν να αλλάξουν και είναι έτοιμη για αυτό το βήμα, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα “να εργαστούμε πάνω στους τομείς που θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε”.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε περισσότερη προστασία που έχουν ανάγκη οι λαοί της Ευρώπης. Έκανε λόγο για σχέδιο μεταρρυθμίσεων που εφαρμόσει τους επόμενους μήνες. Ο Μακρόν υποστήριξε πως ο γαλλο-γερμανικός άξονας πρέπει να υιοθετήσει μια πιο πραγματιστική στάση.

Εξέφρασε την επιθυμία του η Ε.Ε. να γίνει λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο προστατευτική ενώ υπογράμμισε ότι οι αλλαγές στις Συνθήκες δεν αποτελούν πλέον ταμπού για τη Γαλλία. Εκτίμησε ότι η Ε.Ε. δεν υπερασπίζεται κατάλληλα τους εργαζόμενους της. Ζήτησε η Ε.Ε. να μην είναι αφελής σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο και να προστατεύσει τις επιχειρήσεις της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ ήταν η χειρότερη τα τελευταία 30 χρόνια - Οι πολύνεκρες επιθέσεις που συγκλόνισαν την Αυστραλία
Οι νόμοι περί οπλοκατοχής - που είχαν για περίπου τρεις δεκαετίες παίξει σημαντικό ρόλο στο να αποτραπούν τέτοιες επιθέσεις - θα γίνουν πιο αυστηροί
Άνθρωποι θρηνούν τους νεκρούς στην παραλία Μπόντι
Πώς πατέρας και γιος οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ – Το ταξίδι στις Φιλιππίνες και το ψέμα ότι «πάνε για ψάρεμα»
Ως βάση επιχειρήσεων είχαν νοικιάσει διαμέρισμα μέσω Airbnb, το οποίο βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από την παραλία όπου εκτυλίχθηκε το μακελειό - Από το Πακιστάν η καταγωγή τους
Πώς πατέρας και γιος οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ – Το ταξίδι στις Φιλιππίνες και το ψέμα ότι «πάνε για ψάρεμα»
Έλα Κουκ: Φοιτήτρια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού συλλόγου, η μία νεκρή από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ
H είδηση ότι η μία από τους δύο νεκρούς από την ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, ήταν υποστηρίκτρια του κυβερνώντος κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να δώσει πολιτική διάσταση στο στυγερό έγκλημα
Η 19χρονη Έλα Κουκ