Κόσμος

Μέση Ανατολή – Σύνοδος Ριάντ: Άμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε ο Σίσι και διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, έκανε σήμερα στη έκκληση για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις» μιλώντας στη Σύνοδο του Ριάντ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη.

«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα… είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Για κατάπαυση πυρός μίλησε πάντως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο που έχει κεντρικό θέμα τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς, που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή.

Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής του Ριάντ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost