Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μετά το «φιάσκο» με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, «κυνηγά» τον Μάρτιν Μπασίρ και η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον

Μετά το «φιάσκο» με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, «κυνηγά» τον Μάρτιν Μπασίρ και η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτοιμοι να υποβάλλουν μήνυση κατά του δημοσιογράφου Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος κατηγορείται για απάτη για την εκρηκτική συνέντευξη που είχε πάρει το 1995 από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, είναι μέλη της οικογένειας του Μάικλ Τζάκσον. Όπως υποστηρίζουν ο αδερφός και ο ανιψιός του, ο πρώην δημοσιογράφος του BBC διαστρέβλωσε την εικόνα του ποπ σταρ. 

Σε εκπομπή του, ο Μάρτιν Μπασίρ το 2003 είχε αναφερθεί για τις σχέσεις του Μάικλ Τζάκσον με τα παιδιά, χρησιμοποιώντας υλικό από το ντοκιμαντέρ του ITV στο Neverland. Σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντος, το υλικό παραποιήθηκε και κάνουν λόγο για «ανήθικη» δημοσιογραφία.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε προσφύγει μετά στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, κατηγορώντας τον Μάρτιν Μπασίρ ότι έδωσε μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τη συμπεριφορά του και τη διαγωγή του ως πατέρα.

Δεν ήθελα να βλάψω τη Νταϊάνα

Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, αλλά χαρακτήρισε «παράλογο» να συνδέονται οι πράξεις του με το βίαιο θάνατο της μητέρας τους.

 Περισσότερα από 25 χρόνια μετά απ’ αυτή την εκρηκτική για τη βρετανική μοναρχία συνέντευξη της Λέιντι Ντι, μια ανεξάρτητη έκθεση κατήγγειλε την Πέμπτη τις μεθόδους «εξαπάτησης» που χρησιμοποιήθηκαν απ’ αυτόν το δημοσιογράφο για να την πάρει, με αποτέλεσμα το BBC να ζητήσει συγγνώμη.

Ο αδελφός της Νταϊάνας, ο Τσαρλς Σπένσερ, είχε υποστηρίξει πως ο Μάρτιν Μπασίρ του είχε δείξει παραστατικά –που αποδείχθηκαν πλαστά–, τα οποία αποδείκνυαν πως οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στην Αυλή για να κατασκοπεύουν την αδελφή του. Αυτό ήταν που τον ώθησε, σύμφωνα με τον ίδιο, να παρουσιάσει τον δημοσιογράφο στην Λέιντι Ντι.


Ο Μπασίρ, ερωτηθείς από τους Sunday Times, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» του προς τους γιούς της πριγκίπισσας, τον Χάρι και τον Ουίλιαμ. «Ουδέποτε θέλησα να βλάψω την Νταϊάνα με οποιονδήποτε τρόπο και δεν πιστεύω πως την βλάψαμε», δήλωσε στην εφημερίδα. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις