Κόσμος

Η μεταφράστρια που έκανε την Τερέζα Μέι να γελάσει – Πως την αποκάλεσε

Ένα εκ παραδρομής λάθος στο οποίο υπέπεσε μια μεταφράστρια, η οποία αποκάλεσε την Τερέζα Μέι... "Madame Brexit" (Κυρία Brexit) έκανε την πρωθυπουργό της Βρετανίας να χαμογελάσει.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι σήμερα στη Βαρσοβία.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτή η συνεργασία, παρά το γεγονός ότι θα βασίζεται σύντομα σε διαφορετικούς κανόνες λόγω του Brexit, διότι όπως το είπε η Madame Brexit, το Brexit σημαίνει Brexit…” ήταν η απόδοση στα αγγλικά από την μεταφράστρια του Πολωνού πρωθυπουργού που έκανε δηλώσεις στα πολωνικά.

Το γλωσσικό σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα ένα πλατύ χαμόγελο να σχηματιστεί στο πρόσωπο της Τερέζας Μέι, ενώ στο πλευρό της ο Μοραβιέτσκι συνέχιζε να μιλάει, χωρίς να έχει καταλάβει το τι είχε συμβεί και αναμεταδοθεί ζωντανά από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης επισκέφθηκε την Πολωνία για να υπογράψει μια νέα συνθήκη για την άμυνα και την ασφάλεια, καθώς το Λονδίνο επιθυμεί να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Βαρσοβία ενόψει της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Μαρτίου του 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12