Κόσμος

Μικρή πρόοδος στις έρευνες στο αεροσκάφος της AirAsia λόγω κακοκαιρίας

Oι ομάδες έρευνας και περισυλλογής των θυμάτων και των συντριμμιών του αεροσκάφους της AirAsia, που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας της Ινδονησίας, κατάφεραν να ανασύρουν σήμερα μόνο 2 σορούς, την ώρα που η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή συνεχίζει να εμποδίζει την ταχύτερη εξέλιξη των ερευνών.

Δύτες βούτηξαν στην θάλασσα της Ιάβας, καθώς επωφελήθηκαν από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, όμως δεν κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν το μεγαλύτερο μέρος των συντριμμιών του Airbus Α320- 200 που συνετρίβη την 28η Δεκεμβρίου λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη και 162 επιβαίνοντες.

«Ορισμένοι επιχείρησαν να καταδυθούν, όμως οι άσχημες καιρικές συνθήκες εμποδίζουν τις επιχειρήσεις κατάδυσης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος των ερευνών, ο Σ. Μπ. Σουπριγιάντι, από το Πανγκάλαν Μπου.
«Οι δύτες δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα περισσότερα τμήματα του αεροσκάφους έως αυτήν τη στιγμή» προσέθεσε ο ίδιος.

Οι ομάδες έρευνας έχουν εντοπίσει μέχρι σήμερα 5 μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους, ένα εκ των οποίων είναι η ουρά του αεροπλάνου όπου συνήθως βρίσκονται τα μαύρα κουτιά.

Άλλα δύο πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα, ανεβάζοντας το αριθμό των θυμάτων που περισυνελέγησαν σε 39, παρά τη διεύρυνση της ζώνης ερευνών προς τα ανατολικά, στα ανοιχτά του νησιού Βόρνεο. Ισχυρά θαλάσσια ρεύματα ενδέχεται να έχουν απομακρύνει τμήματα του αεροσκάφους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Προτεραιότητα των ομάδων έρευνας είναι να εντοπίσουν τις σορούς των θυμάτων, ορισμένα εκ των οποίων βρέθηκαν δεμένα με τις ζώνες τους στα καθίσματά τους στο αεροσκάφος.

Ένας πλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, ο Γιαγιάν Σοφιάν, που κυβερνά το πολεμικό πλοίο Bung Tomo το οποίο πρώτο εντόπισε την περασμένη εβδομάδα τα συντρίμμια, περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ορισμένα από τα αντικείμενα που έχουν περισυλλεγεί.

«Έχουμε βρει σακίδια, αποσκευές, ένα κάθισμα για μωρά» είπε ο ίδιος ενώ προσέθεσε ότι οι ομάδες ερευνών είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν και να ανασύρουν τα θύματα, παρά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη: 33 νεκροί, μεταφορά ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση από νοσοκομείο
Πλημμύρες έπληξαν εννέα επαρχίες της Ταϊλάνδης και οκτώ κρατίδια στη γειτονική Μαλαισία για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αναγκάζοντας τις δύο χώρες να απομακρύνουν από τα σπίτια τους σχεδόν 45.000 ανθρώπους
Μεγάλες πλημμύρες στην Ταϊλάνδη
Φλέγεται ουρανοξύστης στο Χονγκ Κονγκ – Παγιδευμένοι πολλοί άνθρωποι, ένας με σοβαρά εγκαύματα - Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο
Η φωτιά έχει ξεσπάσει στο συγκρότημα Wang Fuk Court που αποτελείται από οκτώ κτίρια και διαθέτει σχεδόν 2.000 διαμερίσματα - Αρκετά γειτονικά κτίρια έχουν εξωτερική σκαλωσιά από μπαμπού
Χονγκ Κονγκ
Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι ο Γουίτκοφ θα συναντηθεί με τον Πούτιν – Επιχείρηση «εκρωσοποίησης» στις κατακτημένες περιοχές της Ουκρανίας
Ο Ουσάκοφ δήλωσε πως εκτός από τον Γουίτκοφ, «αριθμός άλλων αντιπροσώπων της (αμερικανικής) κυβέρνησης που ασχολούνται με τις ουκρανικές υποθέσεις» θα έρθει επίσης στη Μόσχα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Σοκάρει η ομολογία 28χρονου στις ΗΠΑ: «Σκότωσα την σύζυγό μου, βίασα τη σορό της και την ξαναέθαψα – Είμαι τέρας»
Ο Ζαρμπάμπ Αλί προσπάθησε στη δίκη να επιρρίψει τις ευθύνες στην 25χρονη λέγοντας «αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγω. Ήθελα να πεθάνει. Ήμουν θυμωμένος που δεν με άφηνε να προχωρήσω»
Ο 28χρονος Ζαρμπάμπ Αλί
Ανάλυση CNN: Τα τρία αγκάθια της συμφωνίας για την Ουκρανία που μπορούν να την τορπιλίσουν ή να οδηγήσουν στην ειρήνη
Τα σημεία διαφωνίας ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία δεν είναι μικρά που μένουν να διευθετηθούν, αλλά πρόκειται για τρεις κρίσιμους τομείς άπτονται της ουσίας του πολέμου
Βολοντίμιρ Ζελένσκι