Κόσμος

Μήνυμα Πούτιν για το 2024: Η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχωρήσει ποτέ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του για το νέο έτος τόνισε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχωρήσει «ποτέ» αφού «υπερασπίσθηκε σθεναρά» τα συμφέροντά της το 2023, αλλά δεν ανέφερε ρητά την Ουκρανία.

«Αποδείξαμε πολλές φορές ότι μπορούμε να εκτελέσουμε τις πιο δύσκολες αποστολές και ότι δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ επειδή καμιά δύναμη δεν μπορεί να μας διχάσει», τόνισε κατά την ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν που μεταδόθηκε από την τηλεόραση στη Ρωσία.

Μολονότι ο Βλαντιμιρ Πούτιν δεν αναφέρθηκε άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία άρχισε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, την υπαινίχθηκε επανειλημμένα, αποτίοντας για παράδειγμα φόρο τιμής στους στρατιώτες, «τους ήρωές μας».

Όμως αντίθετα από πέρυσι, όταν ο πρόεδρος είχε εμφανισθεί περιστοιχισμένος από ένστολους στρατιωτικούς, αυτή τη φορά διακήρυξε ότι το έτος 2024 θα είναι έτος της «οικογένειας» και είχε για φόντο το Κρεμλίνο.

Το 2023 «υπερασπισθήκαμε σθεναρά τα εθνικά συμφέροντά μας, την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας, τις αξίες μας», δήλωσε σ’ αυτή την ομιλία του που μεταδόθηκε πρώτα στη ρωσική Άπω Ανατολή, δεδομένης της διαφοράς ώρας της περιφέρειας αυτής με τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης πως η Ρωσία, η οποία βιώνει «μια ιστορική φάση», θα είναι «ακόμη πιο ισχυρή» την ερχόμενη χρονιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1