Κόσμος

Μόνο… 7,4 εκατ. ευρώ για αναμνηστικά του Νιλ Άρμστρονγκ

Διάφορα συλλεκτικά και αναμνηστικά αντικείμενα που ανήκαν στον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στο φεγγάρι, τον Νιλ Άρμστρονγκ, πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 7,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions, που εδρεύει στο Ντάλας, ανακοίνωσε ότι το αντικείμενο που έπιασε την υψηλότερη τιμή, συνολικά 468.500 δολάρια, ήταν μια πλάκα από τη σεληνάκατο Eagle της αποστολής Apollo 11, που αναγράφει τα στοιχεία των αστροναυτών και του διαστημοπλοίου. Πουλήθηκαν επίσης ένα τμήμα από την προπέλα και ένα κμμάτι από το φτερό του Flyer, του θρυλικού διπλάνου των αδελφών Ράιτ – το καθένα έναντι 275.000 δολαρίων.

Η στολή που φορούσε ο Άρμστρονγκ στο Gemini 8, την αποστολή του 1966 που πραγματοποίησε την πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων εν πτήσει, έκανε πλουσιότερη την οικογένειά του κατά 109.375 δολάρια.

Σε άλλη δημοπρασία πουλήθηκε έναντι 46.250 δολαρίων το χρυσό κράνος που ανήκε κάποτε στον Τζον Γκλεν, τον πρώτο Αμερικανό που πέταξε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU)
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1