Κόσμος

Μόνο άοπλοι οι Ταλιμπάν σε λούνα παρκ, παιδικές χαρές και θεματικά πάρκα

Τέλος οι εικόνες με τους οπλισμένους Ταλιμπάν στα λούνα παρκ. Στο εξής, τα καλάσνικοφ δεν θα… ανεβαίνουν στα καρουζέλ.

Οι εικόνες με τους Ταλιμπάν ζωσμένους με τα όπλα τους να κάνουν σαν μικρά παιδιά σε λούνα παρκ του Αφγανιστάν τον περασμένο Αύγουστο είχαν προκαλέσει αίσθηση και είχαν σχολιαστεί ιδιαιτέρως.

Τόσο που δεν άρεσε στο καθεστώς του Αφγανιστάν που πλέον δεν θα επιτρέπει στους Ταλιμπάν να πηγαίνουν με τα όπλα τους σε παιδικές χαρές και τα λούνα παρκ. Επισήμως, ο λόγος της απαγόρευσης είναι να εμφανίσει η οργάνωση ένα πιο ήπιο πρόσωπο.

Οι μαχητές των Ταλιμπάν, πολλοί από τους οποίους έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους πολεμώντας την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Αφγανιστάν, έσπευσαν στα λούνα παρκ διάφορων πόλεων αφού κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο.

«Οι μουτζανεχντίν του Ισλαμικού Εμιράτου δεν επιτρέπεται να εισέρχονται σε θεματικά πάρκα με όπλα, φορώντας στρατιωτικές στολές ή με στρατιωτικά οχήματα», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter. «Είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς των θεματικών πάρκων», πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν έχουν τη φήμη σκληρών μαχητών, όμως από τον Αύγουστο, όταν ανέκτησαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, προσπαθούν να δείξουν ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο.

Ένα λούνα παρκ στην Καμπούλ, αλλά και ένα υδάτινο πάρκο σε δυτική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, είναι μεταξύ των δύο θεματικών πάρκων που προτιμούσαν οι Ταλιμπάν.

Μαχητές κρατώντας αυτόματα όπλα έκαναν ουρά για να μπουν στο καρουζέλ ή σε πειρατικά πλοία, με τους υπόλοιπους ανθρώπους να τους κοιτούν με τρόμο.

Οι περισσότεροι μαχητές με τους οποίους μίλησε το Reuters δεν είχαν πάει ξανά στην Καμπούλ μέχρι την κατάληψη της πόλης τον Αύγουστο και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το θεματικό πάρκο προτού επιστρέψουν στα καθήκοντά τους σε άλλες περιοχές του Αφγανιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προς κατάρρευση η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού - Η κίνηση απελπισίας για να αποφύγει την κρίση τύπου Ελλάδας
Κατά του Γάλλου πρωθυπουργού η Ανυπότακτη Γαλλία, η Εθνική Συσπείρωση και οι Οικολόγοι - Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός
Φρανσουά Μπαϊρού
Δέκα νεκροί και 100 τραυματίες μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι, συμπεριλαμβανομένων μεγάρου της προεδρίας και εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, σε αντίποινα για επιθέσεις του «τρομοκρατικού καθεστώτος»
Συντρίμμια μετά από ισραηλινή επίθεση στη Σανάα
Διεθνής κατακραυγή για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα με τους 20 νεκρούς - «Τραγικό ατύχημα» τους χαρακτηρίζει ο Νετανιάχου
5 δημοσιογράφοι ανάμεσα στους 20 νεκρούς- «Δεν είμαι ευχαριστημένος» λέει ο Τραμπ - Εξηγήσεις από το Ισραήλ απαιτεί η Ένωση Ξένου Τύπου και ο ΟΗΕ
Όψη του νοσοκομείου Νάσερ στο Χαν Γιούνις, το οποίο υπέστη ζημιές από ισραηλινή επίθεση. Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας ανέφερε ότι πέντε δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν μεταξύ τουλάχιστον 20 άλλων ανθρώπων