Κόσμος

Μόνο άοπλοι οι Ταλιμπάν σε λούνα παρκ, παιδικές χαρές και θεματικά πάρκα

Τέλος οι εικόνες με τους οπλισμένους Ταλιμπάν στα λούνα παρκ. Στο εξής, τα καλάσνικοφ δεν θα… ανεβαίνουν στα καρουζέλ.

Οι εικόνες με τους Ταλιμπάν ζωσμένους με τα όπλα τους να κάνουν σαν μικρά παιδιά σε λούνα παρκ του Αφγανιστάν τον περασμένο Αύγουστο είχαν προκαλέσει αίσθηση και είχαν σχολιαστεί ιδιαιτέρως.

Τόσο που δεν άρεσε στο καθεστώς του Αφγανιστάν που πλέον δεν θα επιτρέπει στους Ταλιμπάν να πηγαίνουν με τα όπλα τους σε παιδικές χαρές και τα λούνα παρκ. Επισήμως, ο λόγος της απαγόρευσης είναι να εμφανίσει η οργάνωση ένα πιο ήπιο πρόσωπο.

Οι μαχητές των Ταλιμπάν, πολλοί από τους οποίους έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους πολεμώντας την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Αφγανιστάν, έσπευσαν στα λούνα παρκ διάφορων πόλεων αφού κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο.

«Οι μουτζανεχντίν του Ισλαμικού Εμιράτου δεν επιτρέπεται να εισέρχονται σε θεματικά πάρκα με όπλα, φορώντας στρατιωτικές στολές ή με στρατιωτικά οχήματα», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter. «Είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς των θεματικών πάρκων», πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν έχουν τη φήμη σκληρών μαχητών, όμως από τον Αύγουστο, όταν ανέκτησαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, προσπαθούν να δείξουν ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο.

Ένα λούνα παρκ στην Καμπούλ, αλλά και ένα υδάτινο πάρκο σε δυτική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, είναι μεταξύ των δύο θεματικών πάρκων που προτιμούσαν οι Ταλιμπάν.

Μαχητές κρατώντας αυτόματα όπλα έκαναν ουρά για να μπουν στο καρουζέλ ή σε πειρατικά πλοία, με τους υπόλοιπους ανθρώπους να τους κοιτούν με τρόμο.

Οι περισσότεροι μαχητές με τους οποίους μίλησε το Reuters δεν είχαν πάει ξανά στην Καμπούλ μέχρι την κατάληψη της πόλης τον Αύγουστο και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το θεματικό πάρκο προτού επιστρέψουν στα καθήκοντά τους σε άλλες περιοχές του Αφγανιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δραματικές ώρες στη Μέση Ανατολή: Σφοδρά χτυπήματα σε Ισραήλ, Βηρυτό και Ομάν - Για «ολοκληρωτικό πόλεμο» ετοιμάζονται οι Φρουροί της Επανάστασης
Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να συνεχίζεται, η Βηρυτός δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα ενώ Ιράν και Χεζμπολάχ έκαναν κοινή πυραυλική επίθεση στο βόρειο Ισραήλ - Συγκλονιστικές εικόνες από το χτύπημα σε δεξαμενές καυσίμων στο Ομάν
Μετά από χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό REUTERS
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Το φεγγάρι είναι ασφαλές», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες της NASA: Ο αστεροειδής 2024 YR4 δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης
Ο αστεροειδής θεωρήθηκε για λίγο ο «πιο επικίνδυνος αστεροειδής» των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι επιστήμονες αρχικά υπολόγισαν ότι είχε 3,1% πιθανότητα να συγκρουστεί ακόμη και με τη Γη το 2032
Φεγγάρι