Κόσμος

Mόσχα: “Να αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός Πάβελ Ουστίνοφ”!

Την απελευθέρωση του νεαρού ηθοποιού Πάβελ Ουστίνοφ ζήτησε η ρωσική εισαγγελία. Ο νεαρός καλλιτέχνης συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών.

Προηγήθηκε εκστρατεία υπέρ του Ουστίνοφ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και θρησκευτικοί αξιωματούχοι.

Ο 23χρονος ηθοποιός καταδικάστηκε τη Δευτέρα (16.9.2019) σε φυλάκιση 3,5 ετών για βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων της τάξης.

Ο Ουστίνοφ δηλώνει αθώος, σημειώνοντας ότι ούτε καν συμμετείχε στη διαδήλωση που γινόταν χωρίς την έγκριση των αρχών και κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη αυτό το καλοκαίρι και ότι περίμενε απλώς έναν φίλο του μπροστά σε έναν σταθμό του μετρό.

Μετά την καταδίκη του έγινε μια μεγάλη εκστρατεία υπέρ του, στην οποία μετείχαν τηλεοπτικοί αστέρες, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, καθηγητές, ακόμη και ιερείς.

Κινητοποίηση υπέρ του Ουστίνοφ

Χθες, Τετάρτη (18.9.2019), περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί διάσημοι ηθοποιοί έκαναν πικετοφορία – η μόνη μορφή διαμαρτυρίας στη Ρωσία για την οποία δεν χρειάζεται να έχουν δώσει προηγουμένως την έγκρισή τους οι αρχές – για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Πάβελ Ουστίνοφ.

Το δικαστήριο της Μόσχας θα εξετάσει το αίτημα της εισαγγελίας για την αποφυλάκισή του αύριο Παρασκευή (20.9.2019) το μεσημέρι, δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
6
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS