Κόσμος

Μόσχα: Νέες συλλήψεις παραγόντων της αντιπολίτευσης

Νέες συλλήψεις είχαμε στη Μόσχα... Συνελήφθησαν ένας πολιτικός και ένας ακτιβιστής με την ένταση να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος Σεργκέι Μπόικο, συνελήφθη στη Μόσχα όπως ανέφερε σε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook ο δικηγόρος Μιχαήλ Μπιριουκόφ. Επίσης συνελήφθη ο ακτιβιστής Μαρκ Γκαλπέριν, δήλωσε στον οργανισμό OVD-info ο δικηγόρος Νικολάι Ζμποροσένκο.

Ο Μπόϊκο δήλωσε ότι ο λόγος που συνελήφθη είναι ότι ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο της αντιπολιτευόμενης δικηγόρου Λιουμπόφ Σόμπολ για την διαδήλωση διαμαρτυρίας της 31ης Αυγούστου.

Ο Γκαλπέριν συνελήφθη ενώ έβγαινε από το σπίτι του, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 31ης Αυγούστου.

Την παραμονή της σύλληψής του, είχαν συλληφθεί οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι, Νικολάι Λάσκιν και Λιουμπόφ Σόμπολ, όπως επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Ιλιά Αζάρ, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 31ης Αυγούστου, ενώ εν συνεχεία και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι.

Νέες κατηγορίες κατά του φοιτητή Γιεγκρόρ Ζούκοφ

Στο μεταξύ η Ανακριτική επιτροπή της Ρωσίας, απηύθυνε νέες κατηγορίες περί εξτρεμιστικής δράσης μέσω του διαδικτύου κατά του φοιτητή της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Γιεγκρόρ Ζούκοφ. Συγκεκριμένα ο Ζούκοφ κατηγορείται ότι απηύθυνε εκκλήσεις στον κόσμο μέσω διαδικτύου απευθυνόμενος «σε απεριόριστο κύκλο ατόμων τα οποία καλούσε να συμμετάσχουν σε εξτρεμιστικές ενέργειες, να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνικο- πολιτική κατάσταση, να ανατρέψουν το υπάρχων συνταγματικό σύστημα, και να παρεμποδίσουν το έργο των αρχών και των εκλογικών επιτροπών»

Ο ίδιος ο Ζούκοφ αρνείται τις κατηγορίες, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Λεονίντ Σαλαβιόφ στο πρακτορείο Inbterfax

Αρχικά ο Ζούκοφ είχε κατηγορηθεί για «υποκίνηση βίας» στις 27 Ιουλίου. Συνελήφθη στις 2 Αυγούστου και στις 3 Αυγούστου η Ανακριτική Επιτροπή ζήτησε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγές: Vedomosti, Interfax

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3