Κόσμος

Μούμια – σωσίας του Βαν Γκογκ βρέθηκε σε ανασκαφές στην Ισπανία – ΦΩΤΟ

Μια καλοδιατηρημένη μούμια η οποία μοιάζει πολύ στην αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ, βρέθηκε σε εκκλησία της Ισπανίας.

Το άτομο, του οποίου η πραγματική ταυτότητα είναι άγνωστη, είναι ένα από τα 25 μουμιοποιημένα πτώματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Κίντο, κοντά στη Σαραγόσα.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 2011, όταν ένα μέρος του πατώματος της εκκλησίας, αφαιρέθηκε ώστε να εγκατασταθεί το σύστημα θέρμανσης.

Προς έκπληξη των εργαζομένων, 25 μουμιοποιημένα πτώματα, μερικά σε πολύ καλή κατάσταση, βρέθηκαν μέσα στα ξύλινα φέρετρα.

Όλα τα μουμιοποιημένα πτώματα -11 ενήλικες και 24 παιδιά- αποθηκεύθηκαν σε ένα παρεκκλήσι και εκεί παρέμειναν, περιμένοντας να εξεταστούν περαιτέρω.

Το 2014 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έρευνα των συγκεκριμένων ευρημάτων και όπως λένε οι επιστήμονες, τα σώματα είναι πολύ καλά διατηρημένα παρότι χρονολούγονται από τον 18ο ως το 19ο αιώνα, λόγω της πολύ χαμηλής υγρασίας στην περιοχή.

Πηγή φωτογραφιών: Instituto de Estudios Cientificos en Momias, Madrid

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1