Κόσμος

Μπαγκλαντές: Σοκαριστική παραδοχή! “Έγιναν τζιχαντιστές επειδή είναι μόδα”!

Οι τζιχαντιστές που σκότωσαν 20 πολίτες, τους οποίους είχαν συλλάβει ομήρους, σε εστιατόριο της Ντάκα, ανήκαν σε μια οργάνωση του Μπανγκλαντές και όχι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του Μπανγκλαντές.

“Είναι μέλη της Τζαμάατ-ουλ Μουζαχεντίν Μπανγκλαντές”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Ασαντουζαμάν Χαν, αναφέροντας αυτή την τζιχαντιστική οργάνωση η οποία είναι εκτός νόμου εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν έχουν κανέναν δεσμό με το Ισλαμικό Κράτος”.

Ωστόσο το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτή την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 20 ομήρους και δύο αστυνομικούς και έληξε χθες το πρωί έπειτα από 11 ώρες πολιορκίας. Η κυβέρνηση αρνείται επίμονα την παρουσία οποιασδήποτε διεθνούς τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Μπανγκλαντές, ιδιαίτερα του ΙΚ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των έξι δραστών που σκοτώθηκαν από τους κομάντος. Ένας έβδομος, ο οποίος συνελήφθη, ανακρίνεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Χαν διαβεβαίωσε πως όλοι οι δράστες της επίθεσης είχαν κάνει σπουδές και προέρχονταν από εύπορες οικογένειες. “Πρόκειται για νέους πολύ μορφωμένους που σπούδασαν στο πανεπιστήμιο. Κανένας δεν προέρχεται από μεντρεσέ” (κορανικό σχολείο), είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς πώς έγιναν τζιχαντιστές, ο Χαν απάντησε: “Έχει γίνει μόδα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ