Κόσμος

Μπανγκλαντές: Τρεις νεκροί από σεισμό 5,5 Ρίχτερ

Τρομαγμένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό 5,5 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα Παρασκευή (21.11.25) το Μπανγκλαντές, με επίκεντρο περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα.

Ο σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Σπουδών (USGS) σημειώθηκε στις 10:38 (τοπική ώρα, 06:38 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Ναρσινγκντί.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του Μπανγκλαντές έκαναν από την πλευρά τους λόγο για ένα σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών, το επίκεντρο του οποίου εντόπισαν στην πόλη Μαμπχαμπντί, στην περιφέρεια του Ναρσινγκντί, προσθέτοντας ότι η δόνηση έγινε αισθητή για 26 δευτερόλεπτα.

 

Δονήσεις έγιναν επίσης αισθητές σε ανατολικά κρατίδια της γειτονικής Ινδίας που συνορεύουν με το Μπανγκλαντές, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Τρομαγμένοι κάτοικοι βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους στην Ντάκα, όπου μερικές αυτοσχέδιες δομές κατέρρευσαν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 52