Κόσμος

Μπαρόζο προς Έλληνες πολιτικούς: «Πείτε την αλήθεια στο λαό»

Να μην... παραμυθιάζουν άλλο τον κόσμο και να του πουν την αλήθεια για τα οδυνηρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν Κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Τα επώδυνα μέτρα είναι απαραίτητα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, είπε ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δε δίστασε να… εκφράσει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό και έστειλε ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας, τονίζοντας πως ευθύνη των πολιτικών ηγετών είναι να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο λαό και να του πουν ποιες θυσίες ακριβώς χρειάζονται για να βγει η χώρα από τη κρίση.

«Κάποια οδυνηρά μέτρα είναι απαραίτητα στην Ελλάδα. Μία χώρα δε μπορεί να ζει εσαεί, με τέτοια προβλήματα χρέους», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι, από τις επαφές που έχει με την Ελλάδα, έχει αντιληφθεί ότι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουν και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

«Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι το υψηλό επίπεδο του χρέους. Η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την ευρωζώνη κι’ αυτό το υποστηρίζει και η ελληνική αντιπολίτευση», κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδος δεν οφείλεται, κυρίως, στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή και διευκρίνισε ότι, σε περίπτωση αιτήματος της Ελλάδος, όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, είναι υποχρεωμένες να δώσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, όπου ενδεχομένως βρίσκονται κατατεθειμένα ποσά που αποτελούν προϊόντα φοροδιαφυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέσμευση Ομπάμα να βοηθήσει την Ελλάδα

Ο. Ρεν: ”Κούρεμα” στο επιτόκιο του δανείου

Κίνημα “Αγανακτισμένων” Πολιτικών κατά Παπακωνσταντίνου – Όχι στα μέτρα αλλά ναι από πολλούς στις πρόωρες εκλογές

Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου τα πήραν όλα πίσω για να εκτονωθεί η ένταση στο Υπουργικό και τις … πλατείες

”Με αυστηρούς όρους το νέο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα”

Γιούνκερ: Απειλείται η ζωή μου από Έλληνες

Η τρόικα μας πιέζει για ιδιωτικοποιήσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ να φεύγει με την ταμειακή αγκαλιά λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά
Όπως αναφέρει Ιταλός δημοσιογράφος, υπάρχει ένα βίντεο και φέρεται να δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ Constellation, Τζέσικα Μορέτι, να τρέπεται σε φυγή λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η φωτιά με τα έσοδα της ημέρας
Αποτελέσματα της πυρκαγιάς και της έκρηξης που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής της Πρωτοχρονιάς στο μπαρ «Le Constellation» στο Crans-Montana
Το Ιράν προειδοποιεί διαδηλωτές ενώ «βλέπει» ξένους πράκτορες και μισθοφόρους πίσω από τις κινητοποιήσεις
Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ ενώ η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της τεταμένης κατάστασης
Ιράν
Τραμπ: «Χωρίς την εμπλοκή μου, η Ρωσία θα είχε όλη την Ουκρανία αυτή τη στιγμή» – Συνεχίζει να γκρινιάζει για το Νόμπελ Ειρήνης
«Θυμηθείτε, επίσης, ότι μόνος μου τελείωσα οκτώ πολέμους, και η Νορβηγία, μέλος του ΝΑΤΟ, ανόητα επέλεξε να μην μου δώσει το Νόμπελ Ειρήνης»
Ο Ντόναλντ Τραμπ 8