Κόσμος

Μπαχτσελί κατά Τραμπ: Να αποφασίσει αν θα στηρίξει το «διεθνές δίκαιο» ή την Ελλάδα και την Κύπρο

Στα «κάγκελα» βρίσκεται η Τουρκία για τις επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ να διορίσει – όπως όλα δείχνουν- στη θέση του υπουργού Εξωτερικών τον Μάρκο Ρούμπιο και τον Μάικλ Γουόλς ως Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας καθώς στο παρελθόν έχουν σταθεί υποστηρικτικά απέναντι στους Κούρδους.

«Ο υποστηρικτής των σφαγών της Γάζας θα γίνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ για τις επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ταχθεί υπέρ της Χαμάς και το ερώτημα που τίθεται για την τουρκική κυβέρνηση είναι ποιες θα είναι οι εξελίξεις εάν ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει δηλώσει την αντίθεσή του.

Παράλληλα, ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι το τι θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ και ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρώτος την ανησυχία του εξέφρασε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα «στηρίξει το διεθνές δίκαιο» ή αν θα στηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σημάδια στρατιωτικής επίθεσης Τραμπ στο Ιράν: Το περίεργο δρομομολόγιο του αεροσκάφους Νετανιάχου στην Κρήτη και η εκκένωση βάσεων
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει στις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Ιούλιο του 2025 - Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή εκκένωσης στρατευμάτων από βάση «κλειδί» στο Κατάρ
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «Wings of Zion» του Ισραήλ 10
Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: 16 χρόνια φυλακή σε ναύτη που πούλησε στρατιωτικά μυστικά στην Κίνα – «Τα έκανα θάλασσα»
Ο Jinchao «Patrick» Wei πούλησε σε Κινέζο αξιωματικό μυστικών υπηρεσιών ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής άμυνας για 12.000 δολάρια - Η στρατολόγηση μέσω social media και ο ρόλος της μητέρας του
Ο Jinchao Wei, γνωστός και ως Patrick