Κόσμος

Μπέρμποκ για την άρνηση χειραψίας από τον Αλ Τζολάνι: Ήταν αναμενόμενη

Μπέρμποκ και Μπαρό είναι οι πρώτοι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέφτηκαν τη Συρία

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την άρνηση του ηγέτη στη Συρία, Αλ Τζολάνι, να της δώσει το χέρι κατά την επίσκεψη στη Δαμασκό.

Όπως τόνισε η Αναλένα Μπέρμποκ για την επίσκεψη στη Συρία και συγκεκριμένα στη Δαμασκό και την συνάντηση με τον Αλ Τζολάνι «καθώς ταξίδευα εδώ, μου ήταν σαφές ότι προφανώς δεν θα υπήρχαν συνηθισμένες χειραψίες».

Παράλληλα τόνισε: «Αλλά ήταν επίσης σαφές… ότι όχι μόνο εγώ αλλά και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δεν συμμερίζονταν αυτή την άποψη. Και κατά συνέπεια, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό δεν άπλωσε τα χέρια του».

Μπέρμποκ και Μπαρό είναι οι πρώτοι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέφτηκαν τη Συρία μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτό το περιστατικό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και στα social media αναφορικά με τα παγκόσμια πρωτόκολλα πολιτικών χαιρετισμών ενώ η Bild το χαρακτήρισε «σκάνδαλο χειραψίας».

Πάντως πηγές του γερμανικού ΥΠΕΞ δήλωσαν πως στο τέλος της συνάντησης ο Αλ Τζολάνι χαιρέτησε δια χειραψίας την Αναλένα Μπέρμποκ.

Τέλος παρά τις εκτεταμένες αντιδράσεις, η Αναλένα Μπέρμποκ έγινε η πρώτη γυναίκα δυτική πολιτικός από την οποία δεν δεν ζητήθηκε να καλύψει το κεφάλι της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6