Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπιλ Γκέιτς: Οι επαφές με τον Επστάιν ανησυχούσαν την Μελίντα – Από το… 2019 μετρούσαν τις επιπτώσεις του διαζυγίου

Μπιλ Γκέιτς: Οι επαφές με τον Επστάιν ανησυχούσαν την Μελίντα – Από το… 2019 μετρούσαν τις επιπτώσεις του διαζυγίου
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μπιλ Γκέιτς με αφορμή το πολύκροτο διαζύγιό του από την επί 27 χρόνια σύντροφό του Μελίντα. Η απόφαση του δισεκατομμυριούχου να απομακρυνθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft το 2020, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ήταν αποτέλεσμα παράνομης σχέσης με μια εργαζόμενη στον τεχνολογικό κολοσσό.

Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της WSJ, ο δικηγόρος του Μπιλ Γκέιτς ήδη από τουλάχιστον το… 2019 προκειμένου να διευθετήσει τις οικονομικές επιπτώσεις του διαζυγίου. Ο δισεκατομμυριούχος και η σύζυγός του όμως ανακοίνωσαν το επικείμενο διαζύγιό τους στις αρχές του μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ότι μία από τις πηγές ανησυχίας για την Μελίντα Γκέιτς ήταν οι σχέσεις του πρώην συζύγου της με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν. Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει το 2019 ότι είχε συναντηθεί με τον Επστάιν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που είχε μετανιώσει.

Ο «ακατάλληλος» δεσμός και οι αλλαγές στην Microsoft

Η Microsoft, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal, έλαβε μέσω email μια καταγγελία για σεξουαλική σχέση της υπαλλήλου με τον Γκέιτς προ ετών. Ο τεχνολογικός κολοσσός προσέλαβε δικηγορική εταιρεία για να διερευνήσει την καταγγελία. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον ενδεδειγμένο για τον δισεκατομμυριούχο να παραμένει στο τιμόνι της εταιρείας, της οποίας ηγήθηκε επί δεκαετίες. Άλλη πηγή ανέφερε στην Wall Street Journal ότι ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε πριν την ολοκλήρωση της έρευνας και πριν το συμβούλιο να πάρει κάποια επίσημη απόφαση για το ζήτημα.

Η πλευρά του δισεκατομμυριούχου – όπως αναφέρει η WSJ – παραδέχεται τη σχέση, υπογραμμίζει πάντως ότι δεν σχετίζεται με την παραίτηση. Εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς δήλωσε: «Υπήρχε μια σχέση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά. Η απόφασή του για μετάβαση από το διοικητικό συμβούλιο δεν σχετίζεται καθόλου με αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία του ξεκινώντας αρκετά χρόνια νωρίτερα».

Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Γκέις παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Μicrosoft στις 13 Μαρτίου 2020, τρεις μόλις μήνες μετά την επανεκλογή του. Τότε είχε δηλώσει ότι θέλει να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο και ότι θα παρέμενε τεχνικός σύμβουλος.

Οι αλλαγές μετά την καταγγελία

Η Microsoft, όπως σημειώνει η Wall Street Journal, τον Απρίλιο του 2019 προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά τη διαδικασία διαχείρισης των καταγγελιών των υπαλλήλων της για περιπτώσεις παρενόχλησης και διακρίσεων. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μεταξύ άλλων, θα ενίσχυε τον αριθμό αλλά και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της που γίνεται αποδέκτης αυτών των καταγγελιών.

Η ανακοίνωση ήλθε μετά από μια αλυσίδα email που ήρθαν στη δημοσιότητα το 2019, κατά την οποία γυναίκες εργαζόμενες στον τεχνολογικό κολοσσό αποκάλυπταν ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων.

Στα χαρτιά διαζυγίου που κατέθεσαν στις 3 Μαΐου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αναφέρεται ότι το ζευγάρι συμφώνησε σε ένα συμβόλαιο χωρισμού προκειμένου να μοιράσει την περιουσία του, η οποία σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται στα 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι με τα χρόνια θα παραχωρήσουν το μεγαλύτερο μέρος της σε δωρεές στο Ίδρυμα Γκέιτς, στο οποίο προτίθενται να παραμείνουν συν-επικεφαλής και στη μετά το διαζύγιο εποχή.

Με πληροφορίες από την Wall Street Journal

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις