Κόσμος

Μπλίνκεν κατά Ιράν: Οι πράξεις της Τεχεράνης μπορεί να οδηγήσουν σε «πυρηνική κρίση»

Το Ιράν οφείλει να συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και να δώσει απαντήσεις δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο αν η Τεχεράνη εγκαταλείψει τις υπερφίαλες απαιτήσεις της, ανέφερε ο Μπλίνκεν, καθώς το Ιράν άρχισε να αφαιρεί 27 κάμερες παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του, τορπιλίζοντας τον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι οι τελευταίες «προκλήσεις» της Τεχεράνης απειλούν να οδηγήσουν σε «πυρηνική κρίση» και σε «αυξημένη οικονομική και πολιτική απομόνωση του Ιράν».

«Εξακολουθούμε να παροτρύνουμε το Ιράν να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας και της αποκλιμάκωσης», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ