Κόσμος

Μπορέλ: Μέλη της ΕΕ ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν Παλαιστινιακό κράτος

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης έως το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ έκανε αυτή τη δήλωση για την Παλαιστίνη στο περιθώριο της διήμερης ειδικής συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Την ίδια ώρα, μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας υποβλήθηκε στη Χαμάς, η οποία προβλέπει παύση των εχθροπραξιών για 40 ημέρες σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

«Μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά για μια κατάπαυση του πυρός 40 ημερών, απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστινίων αιχμαλώτων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση αυτών των ομήρων» έγινε στην Χαμάς, τόνισε ο Κάμερον σε μια συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η χρήση των αμερικανικών βάσεων θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο» λέει η Μελόνι
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης -το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων- ζήτησαν εγγυήσεις ότι η Ιταλία δεν θα πάρει μέρος, με κανέναν τρόπο, στις συρράξεις
Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Τραμπ: Πολύ αδύναμη η απάντηση του Ιράν – Την περιμέναμε και την αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά
«Συγχαρητήρια κόσμε, ώρα για ειρήνη», το νέο μήνυμα Τραμπ - Στο 41% έπεσε η δημοτικότητά του στις ΗΠΑ λόγω του φόβου από τα αντίποινα της Τεχεράνης
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 31 λεπτά
11