Κόσμος

«Μπόρις Τζόνσον, απαγόρευσε την πώληση αληθινής γούνας»

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της μόδας, κορυφαίοι Βρετανοί σχεδιαστές και ένα γνωστό πολυκατάστημα ζητούν από τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει τη Βρετανία την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύσει την πώληση αληθινής γούνας.

Σχεδιάστριες μόδας με μακρόχρονη ακτιβιστική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, η Βίβιαν Γουέστγουντ, η Κάθριν Χάμνετ, καθώς και οι συνάδελφοί τους, Κρίστοφερ Ρέιμπερν, Ερντέμ Μοράλιογλου σε συνεργασία με την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Selfridges θέτουν το ζήτημα σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον

Οι σχεδιαστές υπογραμμίζουν την ικανότητά τους να «ακμάζουν, χωρίς να είναι συνεργοί στα δεινά που προκαλούνται από το εμπόριο γούνας» και αναφέρουν την «φθίνουσα ζήτηση» για πραγματική γούνα από καταναλωτές και λιανοπωλητές της Βρετανίας.

«[Έχουμε] κοινή πεποίθηση ότι η μόδα, που καθοδηγείται από τους καταναλωτές και διευκολύνεται από την καινοτομία, εξελίσσεται για να καταστήσει τη γούνα από ζώα ξεπερασμένη, καθώς όλο και περισσότεροι σχεδιαστές μόδας πολυτελείας και λιανοπωλητές την εξαφανίζουν από τις συλλογές τους. Η πλειονότητα των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου απορρίπτει τη γούνα των ζώων για ηθικούς λόγους» αναφέρεται στην επιστολή.

Επιπλέον στην επιστολή παρέχεται υποστήριξη στη συνεχιζόμενη εκστρατεία #FurFreeBritain από την Humane Society International, οργάνωση που προωθεί τα δικαιώματα των ζώων και προτρέπει για πλήρη απαγόρευση γούνας.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο γίνει η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει την πώληση γούνας ζώων, σίγουρα αυτό θα ενισχύει τη φήμη του ως παγκόσμιου κόμβου για την καινοτομία στην ηθική μόδας» τονίζουν οι σχεδιαστές μόδας.

stellamccartney
Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ – Φωτογραφία αρχείου EPA

Η Κλερ Μπας, εκτελεστική διευθύντρια της Humane Society International στη Βρετανία, επικρότησε την κίνηση των σχεδιαστών, «οι οποίοι αρνούνται να βάλουν τη βαναυσότητα στην πασαρέλα επειδή ξέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτα λαμπερό σε αλεπούδες με νοητική υστέρηση, σκύλους ρακούν που θανατώνονται με ηλεκτροπληξία, βιζόν μολυσμένα με COVID-19 και άγρια παγιδευμένα κογιότ που πυροβολούνται στο κεφάλι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών καταναλωτών απορρίπτουν τη γούνα και καθώς αποκαλύπτεται η ακραία σκληρότητα της γούνας, μια παγκόσμια μείωση της ζήτησης έχει οδηγήσει αυτή τη βιομηχανία σε μια πτωτική πορεία. Η δολοφονία ζώων για τη μόδα δεν αντικατοπτρίζει το brand Βρετανία, ακόμη και η Αυτού Μεγαλειότητά της έχει σταματήσει να αγοράζει νέες γούνες. Επομένως, είναι καιρός η κυβέρνησή μας να εξορίσει το εμπόριο γούνας στα βιβλία της ιστορίας όπου ανήκει και να απαγορεύσει την πώληση γούνας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1