Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Απάνθρωπο να απαγορευθούν τα Χριστούγεννα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της κυβέρνησής να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την πανδημία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν απάνθρωπο «να απαγορευτούν τα Χριστούγεννα».

«Θέλω να είμαι σαφής, δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε τα Χριστούγεννα, να τα ακυρώσουμε», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Και ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν απάνθρωπο και ενάντια στα ένστικτα πολλών ανθρώπων σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον τόνισε πάντως ότι οι πολίτες θα πρέπει να σχεδιάζουν μόνο «μικρά καλά Χριστούγεννα» και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί ενώ αρνήθηκε να απαγορεύσει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις παρά το γεγονός πως ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε πολλές περιοχές.

Και αν ο Μπόρις Τζόνσνο είχε επιβάλλει τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα πριν τις γιορτές δεν θέλει να γίνει ο πρώτος ηγέτης μετά τον Όλιβερ Κρόμγουελ τον 17ο αιώνα, που απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Λίγες ώρες αφότου έκλεισαν και πάλι οι παμπ και τα εστιατόρια στο Λονδίνο και σε ορισμένες άλλες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο Τζόνσον είπε ότι το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου, θα εφαρμοστεί.

«Δεν θα ήταν σωστό, πιστεύουμε, να θεωρήσουμε εγκληματίες τους ανθρώπους εκείνους που έκαναν σχέδια και απλώς θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο με τους αγαπημένους τους» είπε, επιμένοντας ότι θα ήταν πιο ασφαλές να οργανωθούν «μικρές» γιορτές.

Το σχέδιο του Τζόνσον να χαλαρώσει τους περιορισμούς έχει επικριθεί από δύο από τα σημαντικότερα ιατρικά περιοδικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον «Χρυσό Θόλο» κόστους 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Θα προστατεύει τις ΗΠΑ από πυραυλικές επιθέσεις ακόμη και από το διάστημα
Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανικός θόλος θα είναι ακόμη καλύτερος από αυτόν του Ισραήλ και στο έργο θα συμμετάσχει και ο Καναδάς
Ντοναλντ Τραμπ
1
«Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο
«Αν καταστεί σαφές ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για μια ειρηνευτική συμφωνία και απλώς θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, μπορεί κάλλιστα να φτάσουμε σε αυτές»
U.S. President Donald Trump speaks during a roundtable discussion in Doha, Qatar, May 15, 2025. REUTERS 1
Ο Έλον Μασκ θα ξοδεύει «πολύ λιγότερα» χρήματα για να χρηματοδοτεί πολιτικές προεκλογικές εκστρατείες
Ο Μασκ είχε προσφέρει περισσότερα από 290 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2024
Ο Έλον Μασκ 1