Κόσμος

Μπουγιάρ Οσμάνι: Οι λαοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ κουράστηκαν από τις κοκορομαχίες του παρελθόντος

Πρέπει να επικεντρωθούμε την προσεχή περίοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα αλλά και στις επείγουσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουμε για να προετοιμάσουμε τη χώρα μας κατάλληλα για τις ενταξιακές συνομιλίες. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο Μπουγιάρ Οσμάνι αναπληρωτής πρωθυπουργός για ευρωπαϊκές υποθέσεις της ΠΔΓΜ.

Ο κ. Οσμάνι λέει ότι «οι λαοί των δύο χωρών θέλουν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον και είναι κουρασμένοι από τις κοκορομαχίες του παρελθόντος» για να συμπληρώσει: «Και το μήνυμα που μας στέλνουν είναι: Μη χάνετε χρόνο, κινηθείτε γρήγορα».

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία «ένα δίκαιο συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές» πολλές πτυχές της οποίας «εναπόκεινται να καθοριστούν στην πράξη και στην καλή θέληση να προχωρήσουμε».

«Η ένταξή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα σταθεροποιήσει την περιοχή και ενδεχομένως θα ενεργοποιήσει ξανά παρόμοιες διαδικασίες στα Δυτικά Βαλκάνια» αναφέρει ο κ. Οσμάνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ