Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Περισσότεροι από 40 άμαχοι είναι νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών

Περισσότεροι από 40 άμαχοι έπεσαν νεκροί τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (7.4.2023) κατά τη διάρκεια επίθεσης σε δύο χωριά στο βορειοανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, σε ένα νέο αιματηρό επεισόδιο στη χώρα, η οποία μαστίζεται από τη βία των τζιχαντιστών.

«Ο προσωρινός απολογισμός αυτής της αποτρόπαιης και βάρβαρης επίθεσης» που είχε στόχο τα χωριά Κουράκου και Τοντόμπι «κάνει λόγο για 44 νεκρούς και τραυματίες», δηλώνει ο κυβερνήτης της περιοχής Σαχέλ, ο αντισυνταγματάρχης Ροντόλφ Σόργκο και διευκρινίζει ότι 31 σκοτώθηκαν στο χωριό Κουράκου και 13 στο Τοντόμπι της Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο του Κουράκου, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το Γαλλικό Πρακτορείο, «μεγάλος αριθμός τρομοκρατών εισέβαλε» στο χωριό αργά το απόγευμα της Πέμπτης. «Όλη τη νύχτα ακούγαμε πυροβολισμούς. Το πρωί της Παρασκευής είδαμε ότι υπήρχαν αρκετές δεκάδες νεκροί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κατοίκους, αυτή η τοποθεσία αποτέλεσε στόχο, σε αντίποινα για το λιντσάρισμα λίγες μέρες νωρίτερα δύο τζιχαντιστών που είχαν προσπαθήσει να κλέψουν ζώα.

Πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις από τότε που ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ πήρε στην εξουσία μετά το πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς η κούρσα υπερηχητικών πυραύλων Κίνας, ΗΠΑ και Ρωσίας αναδιαμορφώνει τις παγκόσμιες ισορροπίες
Ικανοί να κινούνται με ταχύτητα δύο μιλίων το δευτερόλεπτο, αυτά τα όπλα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαφημίζει ότι μπορούν να μετατρέψουν τους στόχους «σε σκόνη» αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια στρατιωτική ισορροπία
Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα
Το τελευταίο βίντεο – μήνυμα του Φρανκ Κάπριο, του «πιο καλού δικαστή στον κόσμο» στις ΗΠΑ: «Να με θυμάστε στις προσευχές σας»
Εμβληματική μορφή συμπόνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους – Την παραμονή του θανάτου του σε ηλικία 88 ετών απηύθυνε ένα τελευταίο κάλεσμα στους θαυμαστές του
Ο δικαστής Φρανκ Κάπριο 1
Ο μαζικός τουρισμός «χτυπά» και την Ανταρκτική – Ο οικολογικός κίνδυνος και η ταχύτερη τήξη των πάγων
Η τελευταία παρθένα περιοχή του πλανήτη αποδυναμώνεται – Έρευνα προειδοποιεί για τον αυξανόμενο αντίκτυπο των επισκεπτών και των επιστημονικών αποστολών, που επιταχύνουν την τήξη των πάγων
Φωτογραφία αρχείου