Κόσμος

Μπριζίτ Μακρόν: Ξεκινά η δίκη για το διαδικτυακό bullying ότι γεννήθηκε άντρας – Στο σκαμνί 10 άτομα

Οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες έχει προγραμματιστεί να εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου του Παρισιού

Ξεκινάει στο Παρίσι η πρώτη δίκη για τους ισχυρισμούς ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν και σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν έχει γεννηθεί άνδρας – σε μία υπόθεση που έχει σοκάρει τη Γαλλία. Συνολικά 10 άτομα κατηγορούνται για τη διαδικτυακή παρενόχληση.

Στο σκαμνί για το διαδικτυακό bullying κατά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κάθονται δέκα άτομα, καθώς η νομική μάχη για τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Ζαν – Μισέλ Τρονιέ, μπαίνει στην τελική ευθεία.

Η δίκη στο Παρίσι έρχεται στο φόντο της αγωγής για δυσφήμιση που κατέθεσαν στις ΗΠΑ ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, και η σύζυγός του στα τέλη Ιουλίου, ενάντια στις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι η Μπριζίτ Μακρόν δεν γεννήθηκε άντρας. 

Στην υπόθεση, που έγινε viral, εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ένας αιρετός αξιωματούχος, μια γκαλερίστα, μια δασκάλα, ένα μέντιουμ, ακόμη και μια επιστήμονας υπολογιστών.

Οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες έχει προγραμματιστεί να εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 13:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας). Η δίκη έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί το απόγευμα της Τρίτης.

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 41 έως 60 ετών, είναι ύποπτοι για πολλά κακόβουλα σχόλια σχετικά με το «φύλο» και τη «σεξουαλικότητα» της Μπριζίτ Μακρόν, σχολιάζοντας τη διαφορά ηλικίας της με τον σύζυγό της με αναφορές όπως «παιδεράρα», σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού.

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε η Μπριζίτ Μακρόν στις 27 Αυγούστου του 2024, η οποία οδήγησε σε κύματα συλλήψεων, κυρίως τον Δεκέμβριο του 2024 και τον Φεβρουάριο του 2025.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο δικηγόρος της Μπριζίτ Μακρόν, Ζαν Ενοσί, αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα είναι η ίδια παρούσα στην ακροαματική διαδικασία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι 41χρονη που είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση σε πρώτο βαθμό τον Σεπτέμβριο του 2024, μαζί με ακόμη μία γυναίκα.

Διατάχθηκε να καταβάλλει αρκετές χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση στην Μπριζίτ Μακρόν και 5.000 ευρώ στον αδελφό της, Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Ωστόσο, αθωώθηκε κατόπιν έφεσης στις 10 Ιουλίου. Η Μπριζίτ Μακρόν και ο αδελφός της έχουν επίσης ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Επίσης, δικάζεται η 51χρονη «μέντιουμ», «δημοσιογράφος» και «πληροφοριοδότης» Ντελφίν Ζ., γνωστή με το ψευδώνυμο Αμαντίν Ρουά. Συνέβαλε καθοριστικά στη διάδοση της φήμης ότι η Μπριζίτ Μακρόν, το γένος Τρονιέ, δεν υπήρξε ποτέ και ότι ο αδελφός της Ζαν-Μισέλ υιοθέτησε αυτήν την ταυτότητα μετά τη μετάβαση.

Από την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν το 2017, οι ισχυρισμοί ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι άνδρας κυκλοφορούν από ακροδεξιούς κύκλους και από υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας στη Γαλλία αλλά και στις ΗΠΑ. Το προεδρικό ζεύγος υπέβαλε αγωγή στις ΗΠΑ για δυσφήμιση τον Ιούλιο εναντίον της Κάντα Όουενς, η οποία δημιούργησε μια σειρά με τίτλο «Becoming Brigitte», ισχυριζόμενη (και αυτή) ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας γεννήθηκε άνδρας.

Οι Μακρόν έχει γίνει γνωστό ότι σχεδιάζουν να καταθέσουν φωτογραφίες και «επιστημονικά» στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πρώτη κυρία δεν γεννήθηκε άνδρας, σύμφωνα με τον αμερικανό δικηγόρο τους. Η influencer Όουενς που έχει επανειλημμένα ισχυριστεί δημόσια ότι η Μπριζίτ Μακρόν είχε γεννηθεί άνδρας, έχει δηλώσει ότι θα απαιτήσει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας να εξεταστεί από γιατρό για να αποδείξει το φύλο της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι
Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί την παρουσία τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα, στο πλαίσιο του αμερικανικού σχεδίου για τον οριστικό τερματισμό του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα
Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στη Γάζα
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εγκαινιάζει το πρώτο μνημείο προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικών
Ο Βρετανός μονάρχης αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό μνημείο αφιερωμένο στα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σηματοδοτώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση υποστήριξης αυτής της κοινότητας
Ο βασιλιάς Κάρολος
Νύφη στο Αζερμπαϊτζάν αυτοκτόνησε μετά τον καβγά για το «προκλητικό» νυφικό της με τα πεθερικά της
«Τι ντροπή. Πώς επιτρέψατε στην κόρη σας να φορέσει ένα τόσο ατιμωτικό, αποκαλυπτικό νυφικό;» - Ο συντετριμμένος πατέρας έδιωξε τον σύζυγό από την κηδεία της κόρης του
Η 19χρονη Lyaman Mammadli