Κυριακή, 21 Απρ.
18oC Αθήνα

Μυστήριο 4.500 ετών! Βρήκαν “μυστικό πέρασμα” στην Πυραμίδα του Χέοπα

ΠΗΓΗ: REUTERS
ΠΗΓΗ: REUTERS

Οι θερμικές σαρώσεις στις Πυραμίδες της Γκίζας αποκάλυψαν ανωμαλίες της θερμοκρασίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη μυστικού περάσματος στην 4.500 ετών Πυραμίδα του Χέοπα.

Ο υπουργός αρχαιοτήτων Mamdouh el-Damaty και ειδικοί που εργάζονται στο συγκεκριμένο πρότζετ παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέντευξη Τύπου. Η υψηλότερη θερμοκρασία ανιχνεύεται σε 3 συγκεκριμένες πέτρες στο κάτω μέρος της πυραμίδας. Η σάρωση έδειξε μια “ιδιαίτερα εντυπωσιακή ανωμαλία στην ανατολική πλευρά της Πυραμίδας του Χέοπα”, ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

“Η πρώτη σειρά από πέτρες στην πυραμίδα είναι όλες ομοιόμορφες. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στον σχηματισμό”, σημείωσε ο Mamdouh el-Damaty, δείχνοντας τις τρεις πέτρες που παρουσιάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες. Ενώ επιθεωρούσαν την περιοχή, όπως ανέφερε, βρήκαν ότι υπάρχει κάτι που μοιάζει με μικρό πέρασμα που μπορείς να δεις και οδηγεί σε μια περιοχή με διαφορετική θερμοκρασία. “Τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτό;”, διερωτήθηκε.

Άλλες ανωμαλίες της θερμότητας εντοπίστηκαν στο πάνω μέρος της Πυραμίδας που οι ειδικοί σημείωσαν πως θα πρέπει να ερευνήσουν εκτενέστερα. Ο υπουργός αρχαιοτήτων Mamdouh el-Damaty κάλεσε όλους τους αιγυπτιολόγους και ιδίως εκείνους που ενδιαφέρονται για την αρχαία αιγυπτιακή αρχιτεκτονική να συμμετάσχουν στην έρευνα και να βοηθήσουν με ιδέες για το τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτές τις ανωμαλίες.

 ΠΗΓΗ: REUTERS

Οι Πυραμίδες, που βρίσκονται στα περίχωρα του Καΐρου, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Χρησιμοποιήθηκαν ως ιερές ταφικές κατασκευές και χτίστηκαν κατά την τέταρτη δυναστεία των Φαραώ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μεγάλη Πυραμίδα ή Πυραμίδα του Χέοπα είναι το παλιότερο και μοναδικό σωζόμενο μνημείο από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου.

 

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε