Κόσμος

Ν.Σουδάν: Τουλάχιστον 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ανταρτών

Αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 24 στρατιώτες και τραυμάτισαν 12 άλλους στην πολιτεία Τζόνγκλεϊ στο Νότιο Σουδάν, και 17 στρατιώτες φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επίθεση έγινε την Πέμπτη στην περιοχή Πίμπορ, στην πολιτεία Τζόνγκλεϊ, όπου στάλθηκαν στρατιώτες για να εντοπίσουν τον ηγέτη των ανταρτών Ντέιβιντ Γιάου Γιάου, ο οποίος αποσκίρτησε από τον Στρατό του Νότιου Σουδάν (SPLA) τον Απρίλιο.

“Είκοσι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, και περίπου 17 φέρονται ως αγνοούμενοι”, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζόνγκλεϊ, Κουόλ Μανιάνγκ, εξηγώντας πως η επίθεση έγινε γνωστή από τους επιζώντες που επέστρεψαν.

“Στείλαμε μια μικρή μονάδα για να επιβεβαιώσουμε την παρουσία του Ντέιβιντ Γιάου Γιάου στην περιοχή (…) και υπέστη επίθεση από άνδρες με στολή τους οποίους βοηθούσαν ένοπλοι πολίτες”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιον, αυτοί οι πολίτες μπορεί να είναι νεαροί της εθνικής ομάδας Μούρλε που ζουν στην περιοχή Πίμπορ. Ο Ντέιβιντ Γιάου Γιάου ανήκει σε αυτήν την εθνική ομάδα και θα πρέπει να είχε στρατολογήσει τους νεαρούς τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με μάρτυρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ισπανία υπερασπίζεται τη διαχείριση της κρίσης με τους μετανάστες στη Θέουτα – Παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ για μηχανισμό αναστολής ασύλου
Στους 75 ανέρχεται ο προσωρινός αριθμός των νεκρών - Από τους 72.000 μετανάστες που εισήλθαν στη Θέουτα, οι 70.000 έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο, σύμφωνα με τη Μαδρίτη
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Daily Mail: Έλληνας γιατρός στη Βρετανία σε εξάμηνη αναστολή για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το πειθαρχικό συμβούλιο του GMC έκρινε ότι επέδειξε επανειλημμένα ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε νεότερη συνάδελφό του στο NHS - Εργάζεται πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
Γιατρός