Κόσμος

Ναδάλ: Πάλευε τα λασπόνερα με σκούπα και γαλότσες

Ο διάσημος Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ έβαλε γαλότσες και ενώθηκε με τους γείτονές του στο Σαντ Λιορένς ντες Καρδασάρ για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της λάσπης και των νερών, που γέμισαν δρόμους, σπίτια και παρέσυραν αυτοκίνητα σε αυτήν την πόλη της νήσου Μαγιόρκα.

Τα ακραία φαινόμενα στο Σαντ Λιορένς, την πλέον πληγείσα ζώνη στη νήσο Μαγιόρκα, άφησαν πίσω τους δέκα νεκρούς (σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό), ένα αγοράκι αγνοούμενο, τρεις τραυματίες και πάνω από 200 άτομα άστεγα. Οι τηλεοπτικές κάμερες απαθανάτισαν τον διάσημο τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ να μπαίνει με άλλους εθελοντές σε συνεργείο αυτοκινήτων που είχε πλημμυρίσει από τα νερά και τη λάσπη. Ο τενίστας με γάντια εργασίας, σκούπα, με περισσό ζήλο επιδιδόταν στον καθαρισμό του.

Προσέφερε στους γείτονες το αθλητικό του κέντρο ο Ναδάλ

Αμέσως μετά την πλημμύρα, ο Ναδάλ προσέφερε τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Rafa Nadal Sport Centre και της ακαδημίας του Rafa Nadal Academy, που διατηρεί στο Μανακόρ για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι γείτονές του, όπως εξηγεί ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη διάρκεια της νύκτας, την περασμένη Τρίτη, το Κέντρο φιλοξένησε γύρω στους πενήντα ανθρώπους, που είχαν δει τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν από τα φουσκωμένα νερά του χειμάρρου που διασχίζει το Σαντ Λιορένς, ένεκα των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, που ζει στο Πόρτο Κρίστο, σε απόσταση 11 χλμ από το Σαντ Λιορένς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της πλημμύρας.

«Σήμερα είναι μία θλιβερή ημέρα. Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών από τις σοβαρές πλημμύρες στο Σαντ Λιορένς», πρόσθεσε ο Ναδάλ στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ (ΕFE, El Pais)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό – Απειλές Ιράν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες – «Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι στο Ιράν», λέει Ρώσος πρέσβης
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Λίβανος
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία