Κόσμος

Ναρκομανείς ο Χίτλερ και ο στρατός των Ναζί – Αποκαλύψεις με ντοκουμέντα

Ένα κοκτέιλ φαρμάκων με κοκαϊνη έπαιρνε καθημερινά ο Αδόλφος Χίτλερ ενώ ο στρατός των Ναζί φαίνεται πως ήταν “ντοπαρισμένος” με το “θαυματικό” όπως το ονόμαζαν ναρκωτικό “pervitin”

Οι αποκαλύψεις έρχονται από το βιβλίο με τίτλο “Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ” του δημοσιογράφου Νόρμαν Ολερ ο οποίος βασίστηκε σε στοιχεία από το αρχείο του προσωπικού γιατρού του Χίτλερ

Ούτε λίγο ούτε πολύ το βιβλίο υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ ήταν πλήρως εξαρτώμενος από ένα κοκτέιλ φαρμάκων που περιείχαν και κοκαϊνη αλλά και μορφίνη. Μάλιστα τα στοιχεία λέει ότι δείχνουν ότι κατά την εισβολή και τον πόλεμο στη Ρωσία ο Χίτλερ δεν είχε πλήρη επαφή με το περιβάλλον λόγο της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά.

Ο δημοσιογράφος δεν έμεινε όμως μόνο στον αρχηγό του Γ Ράιχ. Η χρήση ναρκωτικών ήταν ευρύτατη και στο στράτευμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι γινόταν ευρύτατη χρήση του ναρκωτικού pervitin, το οποίο κρατούσε ξάγρυπνους τους στρατιώτες και τους δημιουργούσε αίσθημα ευφορίας, που ήταν απαραίτητο για να αντεπεξέρχονται στις φρικαλεότητες του πολέμου.

«Αυξημένη παρατηρητικότητα, ευφορία, εμφανέστατη αύξηση της αποδοτικότητας» είναι μόνο μία από τις πολλές σημειώσεις στρατιωτών και γιατρών που επικαλείται το βιβλίο για τα αποτελέσματα της ουσίας αυτής.

Η συστηματική χρήση του όμως -και, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι στρατιώτες της Βέρμαχτ είχαν καταναλώσει εκατομμύρια χαπάκια- μπορούσε να οδηγήσει σε εξάρτηση και κατάθλιψη.

Πηγή DailyMail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στην οποία αυτοαποκαλείται «προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας»
Η ανάρτηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε λίγες μέρες μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, κατά την οποία συνελήφθη ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ 9
Ο τραγικός θάνατος της 23χρονης Ρουμπίνα που διαδήλωνε στο Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι και δεν επέτρεψαν την ταφή της
Η νεαρή γυναίκα, κουρδικής καταγωγής και με καταγωγή από τη Μαριβάν, πυροβολήθηκε πισώπλατα από κοντινή απόσταση, με τη σφαίρα να τη χτυπά στο κεφάλι
Η Ρουμπίνα Αμινιάν 13
Χάος στο Ιράν με 500 νεκρούς και διαδικτυακό «μπλακ άουτ» – Νέο μήνυμα Τραμπ: «Εξετάζουμε δυνατές επιλογές»
«Οι ιρανοί ηγέτες τηλεφώνησαν» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι «βρίσκεται σε προετοιμασία συνάντηση (...) Θέλουν να διαπραγματευτούν»
Καπνός από φωτιά σε τζαμί της Τεχεράνης, μπροστά από πλήθος συγκεντρωμένων αντικαθεστωτικών διαδηλωτών
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
39