Κόσμος

Νέα σύννεφα στην σχέση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν! “Η Βόρεια Κορέα παραμένει απειλή για τις ΗΠΑ”

Μόνον 10 ημέρες μετά την ιστορική του συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Παρασκευή (23.06.2018) εξαιρετικά μεγάλη απειλή το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αιτιολογήσει τη διατήρηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ.

“Δεν υφίσταται πλέον Πυρηνική Απειλή από την πλευρά της Βόρειας Κορέας”, είχε ωστόσο δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον μετά την συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης στις 12 Ιουνίου.

Όμως η προεδρική δήλωση που εστάλη στο Κογκρέσο την Παρασκευή (22.06.2018) είχε εντελώς διαφορετικό τόνο στην εξήγηση που έδινε για τους λόγους για τους οποίους η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει τις σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην Πιονγκγιάνγκ.

“Παραμένει απειλή η Βόρεια Κορέα για τις ΗΠΑ”

“Η παρουσία και ο κίνδυνος διάδοσης σχάσιμου υλικού για στρατιωτικούς σκοπούς στην κορεατική χερσόνησο και οι πράξεις και οι πολιτικές της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν εξαιρετικά μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ”, έγραφε ο Τραμπ.

Στην επίσημη αυτή δήλωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αιτιολογούσε με αυτόν τον τρόπο τη διατήρηση των κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ και την παράταση κατά έναν χρόνο ακόμη “της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης” που είχε κηρυχθεί το 2008 σχετικά με αυτήν.

Η συνάντηση κορυφής Τραμπ – Κιμ στη Σιγκαπούρη ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της Βόρειας Κορέας για μια “πλήρη αποπυρηνικοποίηση”, οι λεπτομέρειες της οποίας μετατέθηκαν σε μεταγενέστερες διαπραγματεύσεις. Δέκα ημέρες μετά δεν είχε καταγραφεί καμία σημαντική πρόοδος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στις ΗΠΑ: Αγόρι 8 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα σε φορητό ψυγείο – Η μητέρα και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο
Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακάλυψε το πτώμα του μικρού Αϊζάια, 8 ετών, κλεισμένο σε φορητό ψυγείο γεμάτο πάγο μέσα σε διαμέρισμα – Η μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο και βασανιστήρια
Η εικόνα του μικρού αγοριού που βρέθηκε νεκρό στην Καλιφόρνια
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Στη δημοσιότητα βίντεο με μαζικές εκτελέσεις αμάχων - Παγιδευμένος κόσμος χωρίς τροφή και νερό - Μαρτυρίες επιζώντων περιγράφουν εκτελέσεις, λεηλασίες, βιασμούς και βασανισμούς
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Ισραήλ: Συνελήφθη ανώτατη στρατιωτική εισαγγελέας για διαρροή βίντεο με Παλαιστίνιους κρατούμενους
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθη για τον φερόμενο ρόλο της στη διαρροή βίντεο που απεικονίζει κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική υπεύθυνη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι προκαλεί φονικές πλημμύρες και καταστροφές – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι, που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και μαζικές εκκενώσεις
Διασώστες στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του τυφώνα