Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν τα δύο πρώτα πτώματα ύστερα από φωτιά σε hostel

Εμπρησμός είναι πιθανότατα η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν δύο μέρες σε hostel της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τα δύο πρώτα πτώματα ανασύρθηκαν μόλις σήμερα.

Οι διασώστες χαμήλωσαν σήμερα το κεφάλι την ώρα που περνούσε από μπροστά τους ένα λευκό όχημα που μετέφερε τις σορούς δύο θυμάτων της πυρκαγιάς στο hostel της Νέας Ζηλανδίας, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία καθώς υποπτεύεται ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Οι φλόγες τύλιξαν το Loafers Lodge, έναν τετραώροφο ξενώνα 92 δωματίων στο κέντρο του Ουέλινγκτον, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν έξι πτώματα αλλά η μερική κατάρρευση της στέγης στον τελευταίο όροφο τους εμπόδισε να ερευνήσουν ολόκληρο το κτίριο. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγάλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα όσους έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντιόν Μπένετ. «Αυτή είναι μια απίστευτα δύσκολη στιγμή για όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία, ειδικά για εκείνους που ακόμη περιμένουν νέα από τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Μία σύλληψη

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε την εμπρηστική επίθεση. Ο άνδρας θα παρουσιαστεί ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ουέλινγκτον αύριο Παρασκευή, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει άλλες «πιο σοβαρές κατηγορίες».

«Η έρευνα συνεχίζεται», αλλά κανείς άλλος δεν αναζητείται σε σχέση με την υπόθεση, ανέφερε η αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Όμηρος 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι