Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Μεθαμφεταμίνη σε γλυκά μοίραζε φιλανθρωπική οργάνωση

Θανατηφόρες ποσότητες μεθαμφεταμίνης έκρυβαν γλυκά που μοίραζε μια φιλανθρωπική οργάνωση στη Νέα Ζηλανδία. Τα γλυκά με γεύση ανανά είχε δωρίσει στη οργάνωση ανώνυμος.

«Διενεργείται έρευνα», τόνισαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, διευκρινίζοντας πως θεωρούν την υπόθεση «προτεραιότητα, λαμβανομένου υπόψη του κινδύνου για το κοινό». Κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αντιληφθεί πως βρέθηκαν οι τεράστιες ποσότητες μεθαμφεταμίνης μέσα στα γλυκά.

Υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (New Zealand Drug Foundation) υπογράμμισε από την πλευρά της πως δείγμα που εξέτασε περιείχε περίπου 3 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης – η συνηθισμένη δόση είναι 10-15 μιλιγκράμ.

Το έδεσμα εξετάστηκε όταν πολίτης είπε πως αισθάνθηκε πολύ παράξενα αφού άρχισε να το καταναλώνει, ενώ διαπίστωσε πως είχε πικρή γεύση.

Η Σάρα Χελμ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, επέμεινε στο ότι η δόση στο γλυκό είναι 300 φορές μεγαλύτερη από αυτή που παίρνουν συνήθως οι χρήστες.

«Η κατάποση τόσο μεγάλης δόσης μεθαμφεταμίνης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο», προειδοποίησε η Χελμ, παροτρύνοντας όσους έλαβαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση δέματα με τρόφιμα που περιέχουν τέτοια γλυκά να μην τα καταναλώσουν σε καμία περίπτωση.

Τα γλυκά δωρίστηκαν ανώνυμα, σύμφωνα με την Auckland City Mission, κι είχαν περιτύλιγμα γνωστής μάρκας.

Το διεγερτικό μεθαμφεταμίνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως θωρακικοί πόνοι, ταχυκαρδία, παραλήρημα, απώλεια συνείδησης, σπασμούς κ.λπ., τόνισε το New Zealand Drug Foundation.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4