Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Παρατείνεται το lockdown – Περισσότερες μέρες περιοριστικά μέτρα μόνο για το Όκλαντ

Νέα Ζηλανδία: Παρατείνεται το lockdown – Περισσότερες μέρες περιοριστικά μέτρα μόνο για το Όκλαντ

Κατά τέσσερις ημέρες παρατείνεται το lockdown κατά του κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία σε εθνικό επίπεδο και θα χαλαρώσει στη συνέχεια σε μικρό βαθμό τα μέτρα παρότι οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και η μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, θα παραμείνει σε καθεστώς λοκντάουν για μεγαλύτερο διάστημα.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν σχεδόν πλήρως απαλλαγμένη από τον ιό, με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό κρουσμάτων τον Φεβρουάριο, αλλά την περασμένη εβδομάδα αυτό άλλαξε έπειτα από το ξέσπασμα κρουσμάτων της παραλλαγής του κορονοϊού Δέλτα αναγκάζοντας την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν να κηρύξει εθνικό lockdown.

Το ξέσπασμα, από το οποίο μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί σχεδόν 350 άνθρωποι, πιθανόν να φθάνει στην κορύφωσή του, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα 70 νέα κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα, όλα στο Όκλαντ, το επίκεντρο της επιδημίας.

Τα αυστηρά λοκντάουν που επέβαλε η Άρντερν και το κλείσιμο των διεθνών συνόρων τον Μάρτιο του 2020 βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση σήμερα αντιμετωπίζει επικρίσεις σχετικά με την αργοπορημένη εμβολιαστική εκστρατεία καθώς και αυξημένα κόστη σε μια χώρα που βασίζεται κατά πολύ στο εργατικό δυναμικό μεταξύ μεταναστών.

Μόλις το 21% περίπου από τα 5,1 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως–ο βραδύτερος ρυθμός μεταξύ των πλούσιων χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις