Κόσμος

Νέες κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα ετοιμάζει ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει να επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, μπλοκάροντας τις καταθέσεις τριών κρατικών βορειοκορεατικών εταιριών και ενός Βορειοκορεάτη πολίτη.

Οι νέες κυρώσεις, που θα ανακοινωθούν αργότερα, αποτελούν μέρος της προσπάθειας να τιμωρηθεί η Βόρεια Κορέα και η ηγεσία της για τη βύθιση, στις 26 Μαρτίου, ενός νοτιοκορεάτικου πολεμικού σκάφους, που στοίχισε τη ζωή 46 μελών του πληρώματος. Η Πιονγιάνγκ αρνείται κάθε σχέση με τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου σκάφους.

Το προεδρικό διάταγμα που αναμένεται να υπογράψει ο πρόεδρος Ομπάμα, προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούν να ελέγχουν και τις αμερικανικές εταιρίες που υποστηρίζουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, ιδίως στους τομείς των συμβατικών όπλων και των ειδών πολυτελείας, αλλά και οποιαδήποτε εταιρία ή άτομο υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και στην κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ καλεί τον κόσμο να πάρει τα «όπλα» μετά το μακελειό στο Σίδνεϊ – 9 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση
Κηδεύτηκε ο ραβίνος Έλι Σλάνγκερ, ήταν πατέρας πέντε παιδιών, ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο - Ανακρίνεται ο 24χρονος δράστης της επίθεσης που μαζί με τον πατέρα του σκόρπισαν τον θάνατο στην παραλία Μπόνταϊ
Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη