Κόσμος

Νέες τουρκικές προκλήσεις για τους 8 στρατιωτικούς – “Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο”

Συνεχίζει το... όργιο προκλητικότητας η Τουρκική κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απελευθερωθούν οι τελευταίοι 4 Τούρκοι αξιωματικοί.

Την “σκυτάλη” πήραν ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Αξού.

Ο Γκιούλ κατηγόρησε την Ελλάδα πως με την μη έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και τόνισε πως η χώρα μας δεν είδε το θέμα όπως θα έπρεπε.

“Η απόφαση της Ελλάδας τάσσεται κατά του διεθνούς δικαίου. Κάναμε πολλές φορές αίτημα στην Ελληνική δικαιοσύνη να μας τους παραδώσει, όμως όπως φάνηκε αντί να δουν το θέμα νομικά, το αξιοποίησαν για πολιτικούς λόγους” δήλωσε ο Γκιουλ σε τουρκικά ΜΜΕ.

“Η Ελλάδα δημιουργεί ασφαλή χώρο για πραξικοπηματίες”

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως η Ελλάδα με την απόφασή της αυτή, δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο για κάθε είδους πραξικοπηματία.

“Όταν μάθαμε πως η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε έναν από τους στρατιωτικούς, περιμέναμε να μην κάνει το ίδιο λάθος και με τους υπόλοιπους. Ωστόσο επέλεξε να απελευθερώσει και τους υπόλοιπους 7. Έτσι δηλώνει πως κάθε πραξικοπηματίας μπορεί να καταφύγει στην Ελλάδα, αφού είναι ασφαλής χώρα γι αυτόν”.

Παράλληλα τόνισε και αυτός πως “η απόφασή της δεν συμβαδίζει ούτε με το διεθνές δίκαιο ούτε με το δίκαιο καλής γειτονίας”

Διεμήνυσε επίσης πως “εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι οι πραξικοπηματίες να γυρίσουν στην Τουρκία και να δικαστούν από τα δικαστήρια μας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη
Έτσι χτύπησαν οι ΗΠΑ τα πυρηνικά του Ιράν σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν – Οι 14 βόμβες διάτρησης και τα «αόρατα» B-2 Spirit
Η βόμβα διάτρησης GBU-57 Massive Ordnance Penetrators (MOP) ζυγίζει 13 τόνους και μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε βομβαρδιστικό B-2 που το καθένα κοστίζει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor
26