Κόσμος

Νέο Δελχί: Κάνει λίγο… ζεστούλα! Έπιασε τους 47,6 βαθμούς η θερμοκρασία

Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει χθες, Τρίτη, στους 47,6 βαθμούς Κελσίου, το Νέο Δελχί “βράζει” μέσα στο κύμα του θερινού καύσωνα που πλήττει αυτές τις ημέρες τη βόρεια Ινδία.

Η ινδική πρωτεύουσα κατέγραψε χθες την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 18 ετών για τον μήνα Μάιο. Στο γειτονικό κρατίδιο του Ρατζαστάν, η πόλη Σούρου κατέγραφε την ίδια στιγμή την υψηλότερη θερμοκρασία στη νότια Ασία, με 50 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας των ξηρών βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν στις πεδιάδες της κεντρικής Ινδίας, ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο, Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε από την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι μήνες Μάιος και Ιούνιος είναι εξαιρετικά ζεστοί και ξηροί στην Ινδία, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τακτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη αυτή μειώνεται με τη σταδιακή άφιξη των μουσώνων στη διάρκεια του Ιουνίου.

Οι… πληγές του Φαραώ

Ο καύσωνας αυτός έρχεται να προστεθεί στα πλήγματα που έχει δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες η Ινδία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, έναν καταστροφικό κυκλώνα και τη χειρότερη εισβολή ακρίδων των τελευταίων 30 ετών.

Μέχρι στιγμής κανένας θάνατος δεν έχει αποδοθεί στο κύμα καύσωνα που πλήττει αυτή τη στιγμή τη χώρα. Πέρυσι, το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών είχε αναφέρει πως 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κύματα καύσωνα από το 2015 έως το 2019.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Επαναπατρίστηκαν οι σοροί 45 Παλαιστινίων – Το Ισραήλ απαιτεί την επιστροφή όλων των νεκρών ομήρων
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 45 σοροί παραδόθηκαν σήμερα στη Γάζα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ανταλλαγών - Η διάβαση της Ράφα αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη
Πτώματα Παλαιστινίων που μεταφέρονται από τον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα
Πακιστάν και Αφγανιστάν σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός μετά τις σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις με τους δεκάδες νεκρούς
Η Καμπούλ δίνει οδηγίες σε όλες τις δυνάμεις της να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός υπό την προϋπόθεση ότι η άλλη πλευρά δεν θα προβεί σε επιθετική ενέργεια
Ένας Αφγανός μαχητής των Ταλιμπάν κάθεται δίπλα σε ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν 1
Ο Μαρκ Ρούτε «ξεφτιλίζει» τον ρωσικό στρατό: «Οι πιλότοι τους δεν ξέρουν να χειρίζονται τα μαχητικά και οι καπετάνιοι να ρίχνουν άγκυρα»
Με σκωπτικό ύφος, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αμφισβήτησε ανοιχτά τη στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι σύμμαχοι δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τη δύναμή της
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε 11
Γερμανία: «Φρένο» στο σχέδιο για επιστροφή της στρατιωτικής θητείας από το υπουργείο άμυνας
Ο υπουργός άμυνας Μπόρις Πιστόριους μπλόκαρε την τελευταία στιγμή μια συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού που προέβλεπε την επαναφορά περιορισμένης υποχρεωτικής θητείας μέσω κλήρωσης
Στρατιώτες του γερμανικού στρατού 1