Κόσμος

Νέο “μήνυμα” ΗΠΑ στην Τουρκία για κυρώσεις

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται διστακτικός, αλλά η απειλή των κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία με αφορμή την αγορά των S-400 παραμένουν στο τραπέζι. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μάλιστα, φέρνει ως… παράδειγμα, την Κίνα.

Η ενεργοποίηση των S-400 από την Τουρκία θα υπονομεύσει «περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή» προειδοποίησε ξανά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με εκπρόσωπό του να επαναλαμβάνει τη «λύπη» της Ουάσινγκτον για το γεγονός ότι η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει στην παραλαβή των S-400 από τη Ρωσία.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιβάλουν τελικά κυρώσεις στην Τουρκία, κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Σε ερώτηση από το site Hellas Journal για το αν «έχει αλλάξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του», ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έφερε ως… παράδειγμα την Κίνα. Στην περίπτωση του Πεκίνου η ενεργοποίηση των κυρώσεων έγινε τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης των S-400.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραλαβή των συστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Κίνας βάσει του CAATSA λίγους μήνες μετά την απόκτηση των S-400. Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ