Κόσμος

Νέο σοκ στη Γερμανία! 26 γυναίκες κατήγγειλαν πως δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις

Είκοσι έξι γυναίκες, που παρακολουθούσαν ένα φεστιβάλ μουσικής στο Ντάρμστατ (δυτική Γερμανία) κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία που προσήγαγε και στη συνέχεια άφησε ελεύθερους τρεις Πακιστανούς.

Η αστυνομία του Ντάρμστατ διευκρίνισε ότι προς το παρόν έχουν κατατεθεί συνολικά 14 μηνύσεις. Σήμερα το πρωί, ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 θύματα.

Στις μηνύσεις «επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες, οι άνδρες (που διέπραξαν αυτές τις πράξεις) προέρχονται από τη Νότια Ασία» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας με το οποίο γνωστοποιήθηκε η σύλληψη τριών Πακιστανών. Λίγο αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν την αποφυλάκισή τους, χωρίς να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπόθεση αυτή επανέφερε στο προσκήνιο τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίος αποδόθηκαν από την αστυνομία σε μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. Τα γεγονότα αυτά είχαν προκαλέσει σοκ στους Γερμανούς μεσούσης της προσφυγική κρίσης.

Εκατοντάδες γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και κλοπών στον περίβολο του καθεδρικού ναού της Κολονίας και οι τοπικές αρχές δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις για την ολιγωρία που επέδειξαν.

Στο Ντάρμστατ, τα θύματα περιέγραψαν ένα παρόμοιο σενάριο κι αφηγήθηκαν ότι τους περικύκλωσαν άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τις θωπεύουν. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ερευνά προκειμένου να εξακριβώσει εάν οι δράστες στόχευαν επίσης να τις ληστεύσουν.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, περίπου 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο φεστιβάλ μουσικής του Ντάρμστατ το οποίο διεξήχθη το διάστημα από την 26η ως και την 29η Μαΐου.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει βιασμό από ηθοποιό στο Ιράν - Υπέρ του η κοινή γνώμη, αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε στο εξωτερικό
Σημειώνεται ότι στο Ιράν, ο βιασμός μπορεί να επιφέρει ακόμη και τη θανατική ποινή, ωστόσο υπάρχει και η δυνατότητα «συγχώρεσης» από το θύμα
Πεγμάν Τζαμσιντί
«Ο χειρότερος πρόεδρος της Γαλλίας»: Τα «πυρά» πρώην συμβούλου του Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρώην μέντορας του Γάλλου προέδρου, Αλαίν Μενκ, καταγγέλλει σε συνέντευξή του στο Politico τον ναρκισσισμό και τη μοναχική πορεία του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι αποδυνάμωσε τους θεσμούς και ενίσχυσε την άκρα δεξιά
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Πως ο Τραμπ «παίζει» με την τεχνητή νοημοσύνη – Από βασιλιάς μέχρι Σούπερμαν, δοξάζει τον εαυτό του και γελοιοποιεί τους αντιπάλους του
Ο Αμερικανός πρόεδρος πολλαπλασιάζει τις εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη για να εξυμνήσει τον εαυτό του και να επιτεθεί στους αντιπάλους του
Μια εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από τον Λευκό Οίκο, η οποία δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ ως Σούπερμαν