Κόσμος

Νέος Αστερίξ και Οβελίξ το Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει και πάλι μια νέα περιπέτεια των ανίκητων Γαλατών. Αυτή τη φορά ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα πάνε πολύ μακριά διότι πρέπει να βοηθήσουν έναν καλό φίλο του Μιρακουλίξ.

Το νέο κόμικ θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 21 Οκτωβρίου σε περίπου πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, από τα οποία σχεδόν τα δύο εκατομμύρια προορίζονται για τη γαλλική αγορά. Σύμφωνα με τον γαλλικό εκδοτικό Albert René και τον γερμανοδανέζικο Egmont Ehapa, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο τεύχος του δίδυμου Ζαν-Ιβ Φερί και Ντιντιέ Κονράντ θα δοθούν την άνοιξη.

Ο 39ος τόμος του Aστερίξ θα είναι ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο του Αλμπέρ Ουντερζό, σκιτσογράφου του θρυλικού Αστερίξ και συνδημιουργού των χαρακτήρων του κόμικ. «Αυτή ήταν η τελευταία περιπέτεια που είχε εγκρίνει ο σχεδιαστής Ουντερζό», δήλωσε η Ιζαμπέλ Μανιάκ, διευθύνουσα σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου Hachette Livre, που έχει την πλειοψηφία των μετοχών του οίκου Albert René, σε συνέντευξή της στο ειδικό περιοδικό Livres Hebdo.

Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε τον Μάρτιο του 2020 σε ηλικία 92 ετών. Μαζί με τον συγγραφέα Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν τις περιπέτειες του Aστερίξ στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Μετά το θάνατό του Γκοσινί το 1977, ο Γάλλος σχεδιαστής κόμικς συνέχισε τη σειρά μόνος του, αλλά από τις αρχές του 2009 άρχισε να αποσύρεται όλο και περισσότερο. Ο πρώτος τόμος “Asterix” των Φερί και Κονράντ κυκλοφόρησε το 2013.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προειδοποίηση Φον Ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Θα δράσουμε με αποφασιστικότητα αν χρειαστεί
«Η ταχύτητα της αλλαγής ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που ορίζεται από την ωμή ισχύ - οικονομική, στρατιωτική, τεχνολογική ή γεωπολιτική»
Ούρσουλα φον ντερ Λάειν και Ντόναλντ Τραμπ
«Πάρτε ανάσα, μη βγάζετε οργή και πικρία για τη Γροιλανδία» συμβουλεύει τους Ευρωπαίους o ΥΠΟΙΚ του Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ
Ο Μπέσεντ χαρακτήρισε «εμπρηστικές» τις επικρίσεις κατά της αμερικανικής κυβέρνησης που εκτόξευσαν χθες στο Νταβός η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ο Σκοτ Μπέσεντ
Financial Times: Οι διατλαντικές εντάσεις λόγω της Γροιλανδίας διακόπτουν το σχέδιο ευημερίας στην Ουκρανία
Η ανακοίνωση ενός πακέτου 800 δισ. δολαρίων για την ευημερία της Ουκρανίας, το οποίο θα έπρεπε να συμφωνηθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, θα καθυστερήσει λόγω διατλαντικής έντασης
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
Νταβός: Η ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ με αναφορές σε Θουκυδίδη και Χάβελ
«Ξέρουμε ότι η παλιά τάξη δεν θα επιστρέψει. Δεν πρέπει να τη θρηνούμε. Η νοσταλγία δεν είναι στρατηγική. Πιστεύουμε όμως ότι μέσα από τη ρωγμή μπορούμε να χτίσουμε κάτι μεγαλύτερο, καλύτερο, ισχυρότερο και δικαιότερο»
Μαρκ Κάρνεϊ
Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μέση Ανατολή πυραύλους Patriot, THAAD και ιπτάμενα τάνκερ – Τι αποκαλύπτει η Wall Street Journal
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ έστειλαν επιπλέον σύστημα THAAD στην περιοχή -συγκεκριμένα στο Ισραήλ- ήταν κατά τον πόλεμο των 12 ημερών εναντίον του Ιράν, οπότε βομβαρδίστηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του
Patriot system