Κόσμος

Νεπάλ: Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε νωρίτερα τις περιφέρειες Τζατζαρκότ και Δυτικό Ρουκούμ του δυτικού Νεπάλ, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι σπίτια στην περιοχή αυτήν κατέρρευσαν.

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,2 βαθμοί.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Χάρις Σάντρα Σάρμα, είπε ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες στο επίκεντρο του σεισμού, τη Τζατζαρκότ. Υπάρχουν αναφορές για 17 νεκρούς στην περιοχή αυτήν.

Ένας άλλος αξιωματούχος, ο Σουρές Σούναρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία. «Είμαι και εγώ έξω στο ύπαιθρο. Συλλέγουμε πληροφορίες αλλά επειδή είναι νύχτα και κάνει κρύο είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε με τις απομακρυσμένες περιοχές», εξήγησε.

Το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.47 τοπική ώρα, στην περιφέρεια Τζατζαρκότ της επαρχίας Καρνάλι. Η Τζατζαρκότ απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού.

«Έχουμε επιβεβαιωμένες αναφορές ότι πέντε μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Ααθμπίσκοτ. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα θύματα. Δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε» είπε ένας αστυνομικός από τη γειτονική περιφέρεια του Δυτικού Ρουκούμ.

Στα πλάνα που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται προσόψεις πολυώροφων κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

«Σπίτια κατέρρευσαν. Ο κόσμος έτρεξε έξω. Είμαι έξω, ανάμεσα στο πλήθος των τρομοκρατημένων κατοίκων. Προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για τις ζημιές» είπε ένας αστυνομικός, ο Σαντός Ρόκα, μιλώντας τηλεφωνικά στο Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
10
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί